Le Mans: Philip van Ommen beste Nederlander in Intermediaire I

Le Mans: Philip van Ommen beste Nederlander in Intermediaire I

0 533
Karen Nijvelt en Elysias, één van de Nederlandse combinaties in Le Mans
Karen Nijvelt en Elysias, één van de Nederlandse combinaties in Le Mans

Net als gisteren in de Prix st. George wist Philip van Ommen in het zadel van IPS Deventer als beste Nederlander te eindigden in Le Mans. Hoewel de combinatie iets moest inleveren op de punten, wisten zij toch de tweede plek vast te houden. De overwinning had toch wel een Nederlands tintje… Sarah Mills won wederom met de KWPN’er Behroez (v. United).

Philip van Ommen wederom beste Nederlander

De proef van Van Ommen en de Zizi Top-nazaat werd door de vijfkoppige jury beloond met twee eerste (73,824% en 71,029%), een tweede (72,059%), derde (70,735%) en vijfde plek (69,118%). Dit betekende een gemiddelde van 71,353%, net niet genoeg om te winnen van Mills, die vandaag 71,735% scoorde.

Eye Catcher stijgt een plek

Waar er gisteren nog een vierde plaats was voor de jonge combinatie, mochten Antonio Liaz Zandio en de KWPN-goedgekeurde hengst Eye Catcher (v. Vivaldi) zich vandaag als derde opstellen. 70,559% verscheen op het scorebord, ruim een half procent hoger dan gisteren.

Nederlandse prestaties in Le Mans

Op de vierde plek eindigde Thamar Zweistra met Hexagon’s Denzel (v. Zidane). De combinatie komt voor het eerst sinds bijna een jaar weer aan start en heeft even een stapje terug gedaan, gezien het duo voorheen al uitkwam in de Grand Prix. Vandaag was de proef goed voor 70,412%.

Karen Nijvelt had twee ijzers in het vuur. Met haar WK-troef Elysias (v. Jazz, foto) eindigde de amazone op een zevende plaats met 69,882%. Hemminway-nakomeling Caramba eindigde in een deelnemersveld van twintig combinaties op een twaalfde plaats met 65,971%.

Negende eindigde John Tijssen, die Eros voor het eerst internationaal start in Le Mans. De volle broer van de KWPN-goedgekeurde hengst Bordeaux kwam uit op 68,676% en scoorde daarmee hoger dan gisteren. Het Zwitserse jurylid bij B vond de combinatie duidelijk het beste vandaag en zette hun dan ook met ruim een procent voorsprong op de rest op nummer één met 71,765%.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties