Laura Graves wint de Special, Adelinde tweede

Laura Graves wint de Special, Adelinde tweede

0 993

In de landenwedstrijd is de Grand Prix Special vanavond van start gegaan. De ruiters mochten zelf kiezen of ze in de Special of Kür van start zouden gaan. Voor Nederland hebben zowel Hans Peter Minderhoud en Adelinde Cornelissen gekozen voor de Special. Vooral voor Hans Peter Minderhoud was dit een bewuste keuze. Met Glocks Johnson TN N.O.P. ( v. Jazz) wilde hij, met het oog op Rio, een Special oefenen omdat deze proef niet vaak op hun pad komen. Diederik van Silfhout en Danielle Heijkoop komen later vanavond in de Kür van start. De laatste ruiters waren Adelinde Cornelissen en Laura Graves en zij waren qua score erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het Laura Graves die aan het langste eind trok en de rubriek op haar naam zette. Een uitgebreide reactie van Graves lees je hier.

Hans Peter Minderhoud

De eerste starter van de avond, Rose Mathisen (Zweden) met de KWPN-hengst Zuidenwind (v. OO Seven) , maakte evenals de Britse Laura Tomlinson met Rosalie B (v. Rubin Royal) een fout in de wissels. Beide ruiters bleven onder andere daardoor onder de 70%. Van de negen ruiters was Minderhoud de zevende starter. Johnson is even uit de running geweest, maar kwam in het Kralingse bos als van oudst weer terug. De KWPN-hengst liet een mooie piaffe zien, evenals een mooie verlenging in het frame in de uitgestrekte draf. In de uitgestrekte stap was een lichte spanning te zien. De passage had ook enkele storingen. Het tweede deel kwam een stuk hectischer over door een iets te hete Johnson, waarbij Hans Peter Minderhoud de diagonaal op reed terwijl hij op de lange zijde de uitgestrekte draf moest tonen. De ruiter sloeg zichzelf na het afgroeten nog even voor het hoofd vanwege deze fout. Minderhoud kreeg 74,00% afgerond.  Door de foutrijden vind er nog 2 procent aftrek plaats, waardoor zijn score gecorrigeerd wordt op 72.353%. Een uitgebreide reactie van Hans Peter Minderhoud vind je hier.

De Amerikaanse Katy Perry-Glass had een iets vermoeide Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit) onder zich. De ruin debuteerde vorig jaar op dit niveau en had wat foutjes in onder meer de piaffe en problemen met de gedragenheid. Haar score kwam op 71.765%.

Juliette Ramel

De Zweedse amazone Juliette Ramel én stalgenoot van Minderhoud kwam direct na hem in de ring. De amazone liet in het zadel van Burkiel K.H. (v. Osmium) een mooie proef zien. De gedragenheid van de ruin werd beloond met door de jury beloond met 73.431%. Hierdoor komt ze boven Hans Peter Minderhoud in het tussenklassement.

Adelinde Cornelissen

De routenier van Cornelissen Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz) toonde een wisselende proef. In de ééners werd een fout gereden en op de laatste lijn leek de inmiddels 19-jarige ruin wat vermoeid. Toch had de combinatie ook zeer sterke onderdelen. De piaffe was wederom een sterkonderdeel in de proef die in zijn totaal beloond werd met 76.725%. De amazone is momenteel een serieuze kandidaat voor deelname aan de Olympische Spelen.

Laura Graves

De laatste starter in de ring, Laura Graves met Verdades (v. Florett As) liet een van de meest constante proeven zien, al waren er ook hier wel enkele kleine foutjes te ontdekken. Verdades liet een mooie ruime stap zien, maar het gemiddelde dook iets naar beneden toen Graves een fout maakte in de wissels om de pas, Ook de passage die daarna kwam, kwam niet helemaal uit verf. In de laatste lijn kon Graves er weer aan rijden, maar het maakte de Special extra spannend omdat de Amerikaanse qua score erg dicht bij dat van Adelinde Cornelissen kwam. Uiteindelijk werd de proef beloond met 77.294% waardoor Graves met de half tuigpaardgefokte Verdades (mv. Goya x Renovo) de zege in de Special op naam mocht zetten. Een uitgebreide reactie van Graves lees je hier.

Klik hier voor de uitslag

Foto: Remco Veurink

Reacties