Laura Graves op eenzame hoogte

Laura Graves op eenzame hoogte

0 221
Laura Graves Verdades team Amerika

De overwinning in de kür op muziek op het CDI5* in Wellington was zoals verwacht naar Laura Graves, met 84,375%. Zij had met haar zestienjarige Verdades (KWPN, v. Florett As) ook al de Grand Prix gewonnen.

Twee weken geleden schreef ze ook al de wereldbeker-kür op hetzelfde Adequen Dressage Festival op haar naam, met zelfs nog een iets hogere score. Dat was het eerste weekend dat het duo in actie kwam, sinds Aken in juli vorig jaar. Je kunt dus rustig stellen dat de combinatie al in vorm is.

Eerste keer nieuwe kür

Het was wel de eerste keer dat de combinatie haar nieuwe kür liet zien. ‘Deze wedstrijd gebruik ik als voorbereiding op de wereldbekerfinale in Parijs. De galoptour had ik nog nooit gedaan, ook niet thuis. Eigenlijk is deze kür wat gemakkelijker wat betreft de galop dan mijn vorige, omdat ik de wissels niet meer op een gebroken lijn laat zien.’

Huiswerk

Graves had haar kür thuis maar één keer doorgereden, en dat was alleen maar als basis voor componist Terry Gallo, die de kür in elkaar zette. ‘Volgende keer moet ik beter m’n huiswerk doen’, geeft ze toe. ‘De muziek is echt geweldig, met dank aan Terry. Nu nog wat dingetjes eruit voor onze volgende wereldbekerwedstrijd!’, besluit ze.

Tweede afgelopen nacht werd de Zweedse Tinne Vilhelmson-Silfvén met Paridon Magi (v. Don Primero) met 78,5%.

Bekijk de video van de winnende proef van Graves met Verdades (video: Richard’s Equine Video).

GDF.COTH.com/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties