KWPN-hengst Bordeaux met winst op weg naar Zware Tour

KWPN-hengst Bordeaux met winst op weg naar Zware Tour

Op het Dressurturnier in Ankum won Eva Möller met de KWPN-hengst Bordeaux (United x Gribaldi) de finale van de korte Grand Prix voor acht- tot tienjarige paarden. Ze reed de tienjarige imponerende hengst van Paul Schockemöhle en Joop van Uytert naar een prima score van 72,650%. Op zaterdag was ze ook al de beste met de hengst die niet alleen in ons land, maar zeker ook in Duitsland enorm populair is bij de fokkers. In de Intermediaire II nam ze een voorsprong van twee procent op de Noorse Isabel Freese met de een jaar jongere Sam’s Ass (Hann., v. Samarant).

De 18- en 19-jarige Jil-Marielle Becks en Julia de Ridder presteerden ook geweldig. Becks reed niet de hengst Damon Hill, maar met diens dochter Damon’s Satelite was ze goed in vorm en schreef ze twee Lichte Tour-rubrieken op haar naam met 74,48% en 73,01%. Julia de Ridder was de beste in de Intermediaire II voor amateurs. Met Bandor (v. Breitling) zegevierde ze met 71,62%.

Mooie prestaties waren er ook van Helen Langehanenberg. Ze stuurde onder andere de KWPN-geregistreerde Suppenkasper (Spielberg x Krack C) naar 74,405% in de klasse S (ZZ-Zwaar).

Uitslagen dressuurwedstrijden Ankumer Dressur Club.

Horseweb.de/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties