KWPN-hengst WV Saron te koop

KWPN-hengst WV Saron te koop

WV Saron.

WV Saron, de goedgekeurde KWPN hengst, wordt te koop aangeboden op eHorses. De veertienjarige staat te koop voor een bedrag van €50.000,-.

Veelzijdigheid

Na een vijf-dagen-onderzoek in 2011, werd WV Saron goedgekeurd voor de dekdienst in de Gelderse richting. De veelzijdige hengst is uitgebracht zowel op 1,40m niveau als in de Intermediaire I. Nadat de hengst op jonge leeftijd presteerde in de springsport, werd hij door Carolien Reverdink opgeleid in de dressuur tot de Lichte Tour-niveau. Para-dressuurruiter Frank Hosmar nam daarna de teugels over van de zwarte Creool-zoon. In de advertentie op eHorses, wordt aangegeven dat de hengst inmiddels Grand Prix-klaar is.

Verenigde Staten

Hoewel er eerder sprake was van een verkoop naar Verenigde Staten, is deze op het laatste moment niet doorgezet. De reden daarvoor was dat hij zo nog beschikbaar bleef voor de Nederlandse fokkerij.

WV Saron komt uit stermerrie Nazarona van Zichem. In de moederlijn valt vooral zijn grootmoeder Zarona op. Zij schonk het leven aan drie Grand Prix-springpaarden met internationale faam, waarvan Tepic la Silla (Acteur x Irak) de meest bekende is.

Bron: eHorses/Hoefslag
Foto: Remco Veurink

Reacties