KWPN-hengst James Bond naar Engeland

KWPN-hengst James Bond naar Engeland

0 336
KWPN goedgekeurde James Bond (v. Desperado) op de KWPN Hengstenkeuring 2017
James Bond op de KWPN Hengstenkeuring 2017

De KWPN-hengst James Bond is verkocht naar Engeland. De Britse Grand Prix-amazone Becky Moody zal de opleiding van de getalenteerde Desperado-zoon op zich nemen.

James Bond

De zoon van Desperado uit de Fidertanz-dochter Flora werd gefokt door F.J.G. Baumler uit Berg en Terblijt. James Bond komt uit de stam van de in Duitsland goedgekeurde hengsten First Final en Fürst Grandios (v.Fürst Heinrich). De hengst werd in het voorjaar van 2017 met 85 punten goedgekeurd, waarbij de stap een negen opleverde en de overige basisgangen een 8,5.

‘James Bond is een heel goed paard met drie bovengemiddelde basisgangen. Hij paste Becky meteen heel goed’, vertelt Ad Valk aan KWPN. Hij verkocht de hengst aan de sponsor van Moody. ‘Zij probeert er zo ver mogelijk mee te komen met hem. James Bond staat inmiddels al in Engeland en wordt niet op de KWPN Stallion Show gepresenteerd.’

Becky Moody

De Britse Grand Prix-amazone Becky Moody maakte in Verden haar internationale debuut op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Daar reed ze Carinsio (v. Painted Black) naar de zevende plaats in de finale voor vijfjarigen. Met de Painted Black-nakomeling rijdt ze inmiddels succesvol internationale Grand Prix. Hoogtepunt voor de combinatie is tot nu toe een tweede plaats in de Grand Special van de Nations Cup in Hickstead.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties