KWPN-hengst Golden Gate naar Begijnhoeve

KWPN-hengst Golden Gate naar Begijnhoeve

0 1259
Justine Mudde-Golden Gate

‘Het is een topgaaf paard met heel veel potentie’, aldus Rob van Puijenbroek van De Begijnhoeve. ‘Daarnaast spreken zijn afstamming en karakter ons enorm aan.’ Hij heeft het over de KWPN-hengst Golden Gate (Blue Hors Zack x OO Seven) die sinds vandaag in zijn bezit is. Amazone Justine Mudde, die hem al sinds zijn goedkeuring rijdt en hem ook presenteerde in de hengstencompetitie, blijft de hengst uitbrengen. Zij staat sinds drie maanden met haar paarden op de Begijnhoeve. Vandaar dat de hengst in het oog sprong bij Van Puijenbroek. Zijn echtgenoot Tommie Visser traint de combinatie en ook hij ziet veel in Golden Gate. De focus voor de hengst ligt op een carrière in de sport.’Voorlopig zal hij niet dekken; dat kan later altijd nog’, aldus Van Puijenbroek.

De ouders van Justine kochten Golden Gate op de Veulenveiling in Borculo. Ze lieten hem in het oosten van het land opfokken en klaarmaken voor de hengstenkeuring en de verrichtingsproef. Het fokproduct van G. Hagens-Derksen uit Wageningen behaalde daarin 77,5 punten, met onder andere een 8,5 voor zijn galop. Justine nam na de test de teugels van de driejarige hengst over.

‘Golden Gate is superbraaf en heeft helemaal geen henstengedrag’, vertelt Justine. ‘Ik vind het geweldig om jonge paarden op te leiden en uit te brengen, in de Pavo Cup, of de hengstencompetitie, zoals ik dat met Golden Gate gedaan heb. Mijn eerste zelf opgeleide “jonkie” is Lauda (v. Laudabilis), die nu door de Anna Guseynova wordt uitgebracht bij de Children. Nu rijd ik Easyrider (v. Sorento) in het ZZ-Zwaar. Ook met hem begon ik al toen hij net zadelmak was.’ Voor haar is het erg handig én fijn om met haar paarden op de Begijnhoeve in Retie te staan. ‘Nu kan Tommie de hele dag met me meekijken, en bovendien is het voor mij heel leerzaam om bij zijn trainingen te zijn.’ Naast haar eigen paarden rijdt Justine ook een aantal jonge paarden van de Begijnhoeve.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties