KWPN-gefokt talent in opleiding bij Hubertus Schmidt

KWPN-gefokt talent in opleiding bij Hubertus Schmidt

0 297

De KWPN-gefokte en voor Westfalen en Oldenburg goedgekeurde Goldberg (Amazing Star x San Remo) komt onder het zadel van superopleider en Grand Prix-ruiter Hubertus Schmidt. De nu vijfjarige hengst was in 2013 de publiekslieveling en tweede reservekampioen op de hengstenkeuring van het Westfaler Verband. Goldberg werd door Danicia Duen op de keuring voorbereid en zij was ook degene die hem in de verrichtingsproef in 2014 in Neustadt-Dosse voorstelde. Zijn 30-dagentest beëindigde Goldberg met een 8,66 voor de dressuur en 8,30 voor het springen. Goldberg presenteerde vorig jaar zijn eerste jaargang veulens. Goldfinger was met 37.000 de topper van de veulenveiling bij Ludger Beerbaum.

Goldberg was zelf als veulen ook al een eyecatcher. Op de veulenveiling in Dronten bracht hij de recordprijs van 70.000 euro in het laatje. De hengst is een halfbroer van onder andere Coco Chanel (v. Sandreo), die onder Patrick van der Meer zeer succesvol is in de Lichte Tour. Hij werd gefokt door Vincent te Poele uit Lievelde.

Hubertus Schmidt leidde voor eigenaar Gestüt Neuenhof ook de bekende hengsten Escolar, Estobar NRW en Florenciano op tot en met het hoogste niveau.

Gestüt Neuenhof/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties