KWPN dressuurstapel uitgebreid met zeven hengsten

KWPN dressuurstapel uitgebreid met zeven hengsten

0 555
Foto: Remco Veurink

Na de 14 springhengsten vanmorgen, konden vanmiddag alle zeven aan het eindexamen deelnemende dressuurhengsten ingeschreven worden. Onder hen twee kwaliteitsvolle Totilas-zonen, en de opvallende Daily Deal-zoon Daily Diamond die de hoogste score van 87,5 ontving.

Bloedspreiding

Wim Ernes rondde in Ermelo zijn laatste taak als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie met plezier af. ‘We hebben zeven interessante hengsten kunnen goedkeuren, waarvan twee in het kader van bloedspreiding extra interessant zijn. Bloedspreiding en kwaliteit is bij hen heel mooi samengekomen’, vertelt Ernes, daarmee onder meer doelend op de Daily Deal-zoon Dialy Diamond (mv. Fürst Heinrich). Met negens voor de galop, souplesse, houding&balans en aanleg als dressuurpaard kwam dit talent uit op 87,5 punten. Met twee punten minder deed ook de Vivaldo-zoon Habanna (mv. Van Gogh) goede zaken. Deze zeer bewerkbare hengst beschikt ook over een ‘vrije’ afstamming en behaalde negens voor de houding&balans, rijdbaarheid&instelling en aanleg.

Totilas-zonen

Ook beide ingeschreven Totilas-zonen scoorden boven de 80 punten. De zeer lichtvoetig bewegende blikvanger Total US (mv. Sir Donnerhall) van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle kwam uit op een prachtig puntentotaal van 87, terwijl de Totilas-zoon Trafalgar (mv. Lord Loxley) van Edward Gal met 82 eveneens blijk gaf van een goede verrichting.

Bert Rutten

Voor Wim Ernes was het zijn laatste dag als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur. Hij gaat zich vanaf nu volledig toeleggen op zijn taken als bondscoach. In Ermelo feliciteerde hij zijn opvolger Bert Rutten met de inschrijving van zijn Habbana.

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties