KWPN | Derde dag levert 16 hengsten op

KWPN | Derde dag levert 16 hengsten op

Nettori KWPN Eerste bezichtiging 2020 © DigiShots

Op de derde dag van de eerste bezichtiging, kon de hengstenkeuringscommissie 16 dressuurhengsten selecteren. Uit de eerste jaargang van For Ferrero kregen drie zonen groen licht.

Na drie dagen staat daarmee het voorlopige totaal voor de tweede bezichtiging op 43. “Gisteren hadden we een iets moeilijkere dag, maar over vandaag zijn we heel positief”, reageert Bert Rutten na afloop.

Drie zonen

Nadat Desperado gister drie zonen geselecteerd kreeg voor de volgende ronde, kwam daar vandaag nog een bij. Afstammend van zijn jaargenoot Dream Boy kregen vandaag drie zonen een uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Dat geldt ook voor de Vivaldi-zoon Ferdinand en datzelfde aantal behaalde For Ferrero. “For Ferrero maakte in deze eerste bezichtiging een goede indruk met zijn eerste jaargang zonen, waarvan we drie fijne nakomelingen hebben kunnen selecteren voor de tweede bezichtiging.

Modern dressuurpaard

We hebben 16 hengsten aan de collectie voor de volgende ronde toe kunnen voegen die stuk voor stuk een bergopwaartse manier van bewegen hebben, grootramig zijn en voldoen aan de criteria die we stellen aan een modern dressuurpaard. Samen met de 16 hengsten van de eerste dag, en de elf hengsten die we gister hebben kunnen selecteren, hebben we daarmee al een mooie groep voor de tweede ronde”, aldus Bert Rutten.

Vervolg

De eerste bezichtiging vervolgt op maandag met nog drie dagen dressuurhengsten. Op 3 december begint de eerste bezichtiging voor de springhengsten en op deze dag worden eveneens de Gelderse hengsten in de baan verwacht.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties