Winst kür in Wiesbaden voor Lütkemeier

Winst kür in Wiesbaden voor Lütkemeier

0 138
Fabienne Lütkemeier, D'Agostino
Fabienne Lütkemeier en D'Agostino (foto. Remco Veurink)

Het was bijna een Duits feestje gister in de Grand Prix kür op muziek van het internationale PfingstTurnier Wiesbaden die uiteindelijk werd gewonnen door Fabienne Lütkemeier die met de Quattro B-nakomeling Qui Vincit Dynamis een score van 76,75% neerzette.

Op de tweede plaats zien we Juliane Brunkhorst met Fürstano (v. Fürst Heinrich) met een score van 74,35%. De enige niet Duitse in de top vijf was de Italiaanse Valentina Truppa. De amazone die eind vorig jaar haar toppaard Eremo del Castegno zag vertrekken, heeft ook met Fixdesign Chablis (v. Castro) een goede troef in handen. In de afsluitende rubriek van de zondagavond van dit Pinksterconcours zette de combinatie een nette 73,45 op het scorebord.

Zowel de vierde als de vijfde plaats worden bezet door de Duitse dressuurruiters. Op vier eindigde Thomas Wagner met Amoricello (v. Abanos) met een score van 72,33%. Een vijfde plek was er voor Sönke Rothenberger met zijn zeventienjarige Favourit (v. Fidermark). Voor de jonge Duitse ruiter die met zijn andere paard Cosmo in de race is voor een teamplek voor de Olympische Spelen in Rio is deze wedstrijd zowaar om de hoek. Met de sympathieke vos start Rothenberger dit jaar alleen de leuke wedstrijden, wat hem in de kür een score van 71,80% opleverde.

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Remco Veurink

Reacties