De Kroo: Schelstraete naar winst bij pony’s

De Kroo: Schelstraete naar winst bij pony’s

0 174
Micky Schelstraete en Elin's Noncisdador
Micky Schelstraete en Elin's Noncisdador (foto: DigiShots)

Met bijna 71% werd het optreden van Micky Schelstraete met de NRPS-gekeurde ponyhengst Elin’s Noncisdador op het CDI Zeeland Outdoor beloond. Daarmee sleepte de 12-jarige amazone de overwinning in de wacht in Hippisch Centrum De Kroo.

Micky vormt sinds oktober een combinatie met de stoere schimmel, die eerder een internationale carrière had onder Zoë Kuintjes. De combinatie bleef de Duitse Nele Lobbert met Contra, die als enige eveneens boven de 70% scoorde, nipt voor.

Een rijtje Duitse, Britse en een enkele Russische amazone volgde, voor we op acht weer een Nederlands duo aantreffen; Sanne van der Pols met Orchid’s Syrio. Zij behaalde net als Anne-Sophie Huisman met Spoekdammetje’s Nikos en Thersa Gilbers met Baumanns Despino een score in de 68%.

Children: Lara van Nek tweede

Sanne van der Pols startte ook bij de paarden. In de Children-rubriek werd ze met Excellentie (v. Don Schufro) zevende met 68,013%. De hoogste score ging hier naar Rusland. Olga Arzhaeva stuurde Ronaldinyo (v. Royal Hit) naar 72,115% en bleef daarmee Lara van Nek met de Vivaldi-dochter Fariska voor. We zagen hier voor het eerst ex-juniorenpaard van Mercedes Verweij in actie: Wiolita (v. San Remo) belandde met nieuwe amazone Maya Shemakova op de zesde plaats.

Uitslag CDIP-De Kroo.
Uitslag Children-De Kroo.

Foto: DigiShots

Reacties