Kristina Sprehe verslaat opnieuw Charlotte Dujardin

Kristina Sprehe verslaat opnieuw Charlotte Dujardin

0 457

Ook deze maand gaat de Kristina Sprehe (Desperados FRH) aan kop op de wereldranglijst dressuur. In februari wist de Duitse amazone de hegemonie van Europees, Olympisch en wereldkampioenen Charlotte Dujardin en Valegro  te doorbreken. We vinden Dujardin ook in maart op de tweede plaats. Isabell Werth (Duitsland) en Don Johnson FRH vinden we op de derde plaats, voor de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat en Delgado. Jessica von Bredow-Werndl en de Gribaldi-zoon Unee BB bevinden zich ook deze maand op vijf, waardoor de huidige top geen veranderingen kent.

De eerste aanpassing vinden we op de achtste plaats, waar Inessa Merkulova, onlangs nog in het nieuws nadat zij plotseling een monsterscore van ruim 82% behaalde tijdens een wedstrijd in Moskou, bestormt de top tien. De Russische staat deze maand op de achtste plaats. Edward Gal en Glock’s Voice zakken van acht naar negen. Hans Peter Minderhoud bezet met Glock’s Johnson TN N.O.P. de tiende plaats, terwijl we hem met Glock’s Flirt terug zien op elf. Ook Diederik van Silfhout zakt met Arlando N.O.P. een plek omlaag naar veertien. Edward Gal en Glock’s Undercover, volgende week aan zet met een rentree tijdens Indoor Brabant, vinden we terug op de zestiende plaats.

Lisa Wilcox en Galant zijn de snelste stijgers van deze maand. Tijdens het Global Dressage Festival in Wellington (Florida) scoorde het Amerikaanse duo onlangs een aantal top tien klasseringen, waardoor zij van 249 naar 83 klimmen.

Klik hier voor de actuele lijst.

Foto: Remco Veurink

Reacties