Kristina Bröring-Sprehe doorbreekt Britse hegemonie op wereldranglijst

Kristina Bröring-Sprehe doorbreekt Britse hegemonie op wereldranglijst

0 748
Kristina Bröring-Sprehe, Desperados
Kristina Bröring-Sprehe en Desperados (foto: Remco Veurink)

Kristina Bröring-Sprehe en Desperados FRH nemen de leiding over van Europees, wereld en Olympisch kampioenen Charlotte Dujardin en Valegro op de FEI wereldranglijst dressuur. Dit is vandaag bekend geworden. De 29-jarige Duitse amazone maakt hiermee een einde aan de 30 maanden lange Britse hegemonie. Sprehe en Desperados maakten in 2012 deel uit van het zilveren team tijdens de Olympische Spelen in Londen. Met 68 punten voorsprong gaat het duo, dat sinds het EK in Aken niet meer aan start verscheen, nu aan kop van het klassement.

Dujardin en Valegro vinden we terug op de tweede plaats, voor Isabell Werth (Duitsland) en Don Johnson FRH. Beatriz Ferrer-Salat (Spanje) en Delgado bezetten ook deze maand de vierde plaats, terwijl Jessica von Bredow-Werndl (Duitsland) en Unee BB eveneens de vijfde plaats vasthouden. Steffen Peters (Amerika) en Legolas klimmen een plek omhoog naar zes, eveneens de Zweedse Tinne Vilhelmson-Silfven, die we terug vinden op de zevende plaats. Edward Gal en Glock’s Voice stijgen van twaalf naar acht en betreden daarmee de top tien, terwijl Gal met toppaard Glock’s Undercover N.O.P. stabiel op zestien blijft staan. Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. eisen de negende positie op, terwijl we dezelfde ruiter met Glock’s Flirt eveneens tegen komen op de tiende plaats.

Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P. bezetten ook deze maand de dertiende plaats. De snelste stijgers van deze maand zijn Beata Stremler en Rubicon D. Dit Poolse duo schiet dankzij prima klasseringen in Stuttgart (zesde in de Grand Prix en achtste in de Special), omhoog van de 246ste naar de 68ste plaats.

Klik hier voor de actuele lijst.

Foto: Remco Veurink

Reacties