Kristina Bröring-Sprehe: ‘Desperados begint een buikje te krijgen’

Kristina Bröring-Sprehe: ‘Desperados begint een buikje te krijgen’

0 814

Sinds Rio zagen we gouden teamwinnares en degene die een bronzen Kürmedaille kreeg omgehangen één keer in de ring, in Stuttgart. Daarin moest Kristina Böring-Sprehe met Desperados FRH het onderspit delven tegen haar collega Isabell Werth met de onverslaanbare Weihegold OLD.

Op Dressursport-Deutschland vertelt de nummer twee op de wereldranglijst over haar plannen met de zwarte zoon van topvererver De Niro, die zelf overigens ook geen gek figuur slaat in de fokkerij.

‘Met ‘Despi’ gaat het super’, verkondigt een stralende Bröring-Sprehe. ‘Sinds november geniet hij van een wedstrijdpauze en voldeed hij aan zijn verplichtingen als dekhengst. Begin februari liep hij mee op de hengstenshow in Vechta en nu bereiden we ons voor op het buitenseizoen.’

Rentree in april

Vorig jaar bewandelde de amazone een vergelijkbare route, maar toen kwam ze ook indoor nog een keer aan de start, in Dortmund. In overleg met bondscoach Monica Theodorescu is ervoor gekozen om de rentree met de zwarte beauty uit te stellen tot april.

In de wintermaanden is Desperados happy en fit gehouden, heeft hij intervaltraining gedaan en is de basis simpel onderhouden. Hij heeft vooral veel gewandeld aan de hand. ‘Heel af en toe loopt hij aan de longe. Maar het is hem wel een beetje aan te zien dat hij slechts licht in conditie gehouden is’, lacht Bröring-Sprehe. ‘Hij heeft een beetje een buikje gekregen…’

De eerste wedstrijd van het duo is dus april; hoofddoel voor dit jaar is natuurlijk het EK in Göteborg.

Destino en Despina

Naast de zestienjarige ster van stal beleeft Bröring-Sprehe veel plezier aan twee nakomelingen. De zesjarige hengst Destino meet maar liefst 1.76m. Met hem is het vooral zaak hem controle te laten krijgen over zijn lichaam, maar ze verwacht veel van hem, net als van zijn zevenjarige halfzus Despina, die ze sinds een jaar traint.

Bron: Dressursport-Deutschland

Foto: Remco Veurink

Hoefslag abonnementen

Reacties