Akeem Foldager domineert GP

Akeem Foldager domineert GP

0 19

Andreas Helgstrand en Akeem Foldager schreven zojuist de CDI4* Grand Prix (kwalificatie voor de Kür) op naam. Helgstrand en de middels een syndicaat voor Denemarken behouden zoon van Akinos lieten een uitstekende verrichting zien, waarbij met name de passage en piaffe opvallend hoge punten kregen. Zo werd de piaffe zelfs meerdere malen beloond met een negenenhalf en tienen. Alleen bij de changementen om de pas liet de combinatie enkele punten liggen, waardoor er uiteindelijk een percentage van 75.57% op het scorebord prijkte. Opvallend, gezien het duo nog geen drie weken geleden werd gevormd.
Steffen Peters en Legolas (v. Laomedon) kwamen met 74.12% nog enigzins in de buurt. Hun nette proef werd voornamelijk met zevens en achten beloond. Duidelijk is wel dat de Amerikaan in Legolas een fijn paard gevonden heeft voor de toekomst. Op de derde plaats eindigt de Duitse Dorothee Schneider met Forward Looking (v. Fidermark). Voor hen was er een score van 72.04%.

Laurens van Lieren en Hexagon’s Wellnetta (v. Labo) zorgden in deze rubriek voor de beste Nederlandse score. Voor hun proef werden voornamelijk zevens op het scoreformulier genoteerd, waardoor ze uitkwamen op een percentage van 69.44% en een achtste plaats.

Helgstrand en Akeem tijdens een hengstenshow,  zes dagen geleden:

Klik hier voor uitslagen.

Reacties