‘Kür met de hoogste wow-factor’

‘Kür met de hoogste wow-factor’

0 136

Een goede Kür roept emotie op. Zoveel werd al duidelijk uit de ruim 4.000 stemmen die op de Hoefslag-site binnenstroomden voor de vijf mooiste Küren ooit. Juryleden Francis Verbeek en Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel geven hun kijk op alle herinneringen en sentimenten van onze top 5.

De absolute nummer 1 is de Kür van Edward Gal en Totilas. Ze kregen maar liefst ruim 2500 voorkeurstemmen en daarmee 61 procent van het totaal. Ondanks het niet meer bestaan van deze combinatie blijft de Kür, waar ze onder meer in 2009 in Windsor Europees Kampioen werden, fenomenaal en bij velen emoties oproepen. Daar kunnen ook juryleden Mariëtte Sanders en Francis Verbeek over meepraten. Mariëtte: ‘De wow-factor bij deze Kür is echt het allerhoogst. Technisch gezien is de Kür perfect en het paard is prachtig. Ik zat er met tranen in m’n ogen naar te kijken. Zo’n Kür als deze kan nooit te lang duren en dat komt omdat de muziek perfect bij de combinatie past. Ze blijven de aandacht trekken. Totilas loopt hier echt als een ballerina, zo mooi.’ Francis: ‘De muziek in deze Kür is mysterieus en ietwat dramatisch. Het vertelt een verhaal en bereidt je voor op wat er gaat gebeuren. Ik vind altijd wel, dat hoe mooier en technischer het paard gereden wordt, hoe mooier de Kür is en dat gaat hier zeker op voor Edward en Totilas. Het is een prachtige Kür waarin Totilas precies op de muziek loopt. Daardoor voelt het alsof de Kür zomaar voorbij is. Dat is overigens een goed teken, dan doet de proef echt wat met je.’ (auteur Caio Schuurmans)

In het nieuwste themanummer van de Hoefslag (onder tabblad ‘Speciale uitgaven’) lees je hoe de sitebezoekers stemden op de andere vier Küren, de mening van de beide juryleden en de mening van diverse lezers.

Foto: Remco Veurink

Reacties