Kostolany overleden

Kostolany overleden

0 421

De bekende Trakehnerhengst Kostolany is vanmiddag overleden. De imposante zwarte hengst, al ruim twintig jaar het gezicht van het Trakehner Verband, werd ingeslapen wegens ouderdomsgebreken. Kostolany (v. Enrico Caruso) werd bij de familie Langels van Stoeterij Hämelschenburg geboren. In 1987 verscheen hij op de keuring, waar hij meteen tot kampioen werd uitgeroepen. De zwarte hengst schopte het zelf tot de Grand Prix en zijn optreden in de ‘Phantom of the Opera’ was legendarisch, waarbij hij niet alleen piaffeerde, maar ook op commando ging liggen.

Ook zijn kinderen deden het goed, maar Gribaldi springt daar natuurlijk met kop en schouders bovenuit. Dit evenbeeld van zijn vader kwam onder Edward Gal met succes uit op Grand Prix niveau. Tevens is Gribaldi vader van een groot aantal goedgekeurde hengsten over de hele wereld, maar de bekendste is natuurlijk voormalig Europees en wereldkampioen: Totilas.

Kostolany heeft zelf negen goedgekeurde zonen, waaronder Silvermoon, wiens dochter Matine verrassed zilver wist te winnen op de wereldruiterspelen van 2006 in Aken. Daarnaast heeft Kostolany 247 geregistreerde fokmerries bij het Duitse FN.

Tot aan zijn dood stond Kostolany nog op stal bij zijn fokkers in Hämelschenburg. Kostolany is 28 jaar oud geworden.

St-georg/Hoefslag

Reacties