Koos & Co: Tijd voor verandering

Koos & Co: Tijd voor verandering

Afgelopen zomer schreef ik een blog waarin ik pleitte voor meer positiviteit in de sport. Ik was – voor mijn doen – best fel en kritisch over eindeloos gezeur op de dressuur in en op de (sociale) media. Ja ja, ik was dus ineens bloed serieus. Ben ik zelden hoor, maar ineens was ik het zat.

Dat het namelijk tijd is voor verandering, moge inmiddels duidelijk zijn. Het heeft alleen zo verdomd weinig zin om alsmaar te blijven herhalen dat het allemaal zo slecht is. Ten eerste denk ik dat het trouwens nog best meevalt en dat er nog geen reden is tot wanhoop. Ten tweede, en hier was het mij vooral om te doen, kom liever gewoon met een idee hoe het dan WEL moet!

Praten in Capslock

Gelukkig kreeg ik ongelofelijk veel bijval en kon ik concluderen dat er veel meer positivo’s zijn dan ik dacht. Ze worden alleen een beetje ondergesneeuwd door schreeuwende doemdenkers die op Facebook enkel in staat zijn in Capslock te praten: hoofdletters en uitroeptekens. Dus ging ik nadenken hoe die mede-dressuurliefhebbers wel gehoord konden worden.

Door het gesprek ook een keer live aan te gaan en niet via een beeldscherm. Misschien heel ouderwets, maar er zijn vast meer oude lullen zoals ik die daar nog in geloven haha. Een beetje afgekeken van het voormalige Global Dressage Forum, maar dan laagdrempeliger en toegankelijker.

Dressuur verbeteren

Het mooie was dat de Hoefslag hier meteen oren naar had. Zij wilden maar wat graag proberen op een constructieve manier de dressuursport te verbeteren. Zie daar het ontstaan van de Hoefslag Masterclass On Tour over de toekomst van de dressuur. Een reeks avonden door heel Nederland, te beginnen op 9 februari in Berlicum met niemand minder dan Tineke Bartels. We hebben samen met Tineke voor deze avond gekozen voor het thema ‘The Next Generation’.

Ruimte voor discussie

Er komt van alles aan bod, zoals het opleiden van jonge ruiters en paarden, maar ook de invloed van social media op de komende generatie topsporters. Tineke geeft leerzame clinics en er is ruimte voor discussie met vooraanstaande mensen uit de sport. Dus geef je ogen de kost en laat je horen. Ik hoop jullie te zien op de Masterclass!

Sportjournaliste Koosje Mulders schrijft voor de Hoefslag en is daarnaast fanatiek dressuuramazone op Grand Prix-niveau. Voor onze website houdt ze een blog bij over alles wat ze meemaakt als ze op pad is om te schrijven en over haar paardenleven als ambitieuze amateur tussen de grote jongens.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties