Blog Koos & Co: Hoog bezoek

Blog Koos & Co: Hoog bezoek

Er is visite, visite. Wat zullen we genieten! Ken je deze nog van Telekids op de zaterdagochtend? Het was een trip down memorylane toen ik vorige week zaterdag met dit ouderwetse wijsje in mijn hoofd in de auto naar stal zat. Wim en ik kregen namelijk het hele weekend bezoek. Eerst van internationaal topmodel, paardengek en Instagram sensatie Matt Harnacke.

Ja ja, ik geef het meteen toe, daar ben ik eigenlijk veel te oud voor. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik tot een paar maanden geleden nog nooit van hem had gehoord. Maar toen ik hem ontmoette voor een interview begreep ik de hype wel een beetje. Hele knappe jongen natuurlijk en super aardig en relaxt.

Topmodel op mijn topmodel

Ik mocht toen al bekend maken dat hij naar Nederland gaat verhuizen met zijn paard Chase. Dat gaat waarschijnlijk in het voorjaar gebeuren, maar in de tussentijd was hij weer even hier. En dus stelde ik voor of hij het leuk vond om een rondje op Wim te komen rijden. Matt helemaal in de gloria, vet schattig, ook al was het een ritje van slechts een kwartier. Gelukkig is Wim zo’n braverik die gewoon denkt: ‘Prima joh, ik neem jou wel even mee’.

Toen ik zelf ooit begon met dressuur heb ik een paar keer mogen rijden met paarden op hoog niveau en dat heeft mij een enorme boost gegeven. Omdat ik me dat nog goed kan herinneren, laat ik heel af en toe iemand anders op Wim of Las Vegas. Echt sporadisch hoor, het is niet alsof mensen manege style op hen kunnen inschrijven ofzo haha. Hoe dan ook, het doel werd bereikt: Matt in de wolken, Wim overladen met knuffels en complimentjes en ik een gezellige middag.

Mini-we


De dag daarna ontvingen we weer een bijzondere gast. Een paar weken eerder kreeg ik via Instagram een berichtje met de volgende tekst. ‘Hoi mijn naam is ook Koosje en ik heb ook een schimmel’. Hoe cool is dat? En wat is de serieus de kans?! Moest meteen denken aan de driedelige boekenserie van Yvonne Kroonenberg. Ook over een Koosje en paarden! Die heb ik als kind natuurlijk verslonden. Misschien zit het virus in de naam.

Dus heb ik mijn dertienjarige naamgenootje direct uitgenodigd om samen te rijden. De witte pony van Koosje heet Duck en is lekker bijdehand. Ook tegen zijn grote spiegelbeeld trouwens. Hij liet het niet zomaar gebeuren dat Wim hem zou inhalen. Maar samen zijn Koosje en Duck een getalenteerde combinatie die zelfs net hun internationale debuut hebben gemaakt bij de Children voor E-pony’s in Roosendaal. Wim en ik hadden dus ineens een mini-me, of beter gezegd mini-we. Echt wel heel speciaal en ik ga zeker contact houden met Koosje. Weer een top weekend gehad!

Sportjournaliste Koosje Mulders schrijft voor de Hoefslag en is daarnaast fanatiek dressuuramazone op Grand Prix-niveau. Voor onze website houdt ze een blog bij over alles wat ze meemaakt als ze op pad is om te schrijven en over haar paardenleven als ambitieuze amateur tussen de grote jongens.

Reacties