‘Koop van Uthopia is rond’

‘Koop van Uthopia is rond’

0 583
Carl Hester
Carl Hester, hier met Uthopia (foto: Remco Veurink)

Wilsons Auctions, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de veiling van het gouden Olympische teampaard Uthopia (Metall x Inspekteur) op 27 mei jl, heeft bevestigd dat de koop rond is. De uitspraak maakt een eind aan de geruchten dat de nieuwe eigenaar niet betaald zou hebben en dat de koop dus niet geldig zou zijn.

‘De hoogste bieder en de nieuwe eigenaar van Uthopia wenst anoniem te blijven’, is eveneens te lezen in de verklaring van Wilsons. ‘We wenzen Uthopia en zijn nieuwe eigenaar het allerbeste voor de toekomst. Uthopia heeft gedurende het hele verkoopproces in zijn vertrouwde stal (bij Carl Hester, red.) doorgebracht.’ Dat is waar de hengst ook nu nog staat.

Hoewel de verklaring dus niks prijsgeeft over de identiteit van de koper heeft Wilsons tegenover Horse&Hound bevestigd dat de koper dezelfde persoon is als degene die tijdens de veiling aan het bieden was en dat de verkoopsom de reeds vermelde 165.000 Britse pond bedroeg.

Het eigenaarschap van Uthopia stond al langere tijd ter discussie, al sinds de Olympische Spelen van 2012, toen Carl Hester ‘Uti’ naar teamgoud en een individuele vijfde plek reed. Recent werd hij door Charlotte Dujardin naar een finaleplek in de wereldbekerfinale gereden; zij startte de hengst echter niet, om onduidelijke reden; Uthopia zou met gezondheidsproblemen kampen, of was het toch vanwege problemen vanwege zijn eigenaren?

Horse&Hound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties