KNHS-indoorkampioenschappen: Kirsten, Hans-Peter, Marlies… en vele anderen

KNHS-indoorkampioenschappen: Kirsten, Hans-Peter, Marlies… en vele anderen

0 481

Met 29 deelnemers in de zware tour wordt het dit weekend een mooie strijd bij het eerste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen 2016. Ook in de Lichte Tour, ZZ-Zwaar en U25 wordt om de kampioenslinten gereden.

Zware Tour

Vorig jaar won Diederik van Silfhout met Bonzanjo zijn eerste titel in de zware tour. Komend weekend is de ruiter uit Lunteren er niet bij. 29 combinaties zullen zich op zaterdagavond proberen te plaatsen bij de beste tien die zondagmiddag vanaf 15.50 uur de beslissende Kür op Muziek rijden. Hans Peter Minderhoud rijdt het kampioenschap met Zanardi. Gaat het hem lukken om Marlies van Baalen en Ratzinger, die bij Indoor Drachten overtuigend wonnen, achter zich te laten? Amazones die de laatste tijd goed in vorm zijn met hun paarden zijn Kirsten Beckers (Broere Westpoint), Madeleine Witte-Vrees (Cennin), Lynne Maas (Zamora) en Kim Schmid (Pharmahorse Theodoor). Zondagmiddag weten we hoe de prijzen verdeeld zijn.

Lichte Tour

Het kampioenschap in de Lichte Tour begint zaterdag met de Prix St Georges. Ook in deze klasse plaatsen de beste tien zich voor de finale op zondagmiddag. Marlies van Baalen en Dion Johnson hebben de laatste maanden veel indruk gemaakt en horen bij de favorieten. Dat geldt zeker ook voor Madeleine Witte Vrees en de hengst Charmeur.

U25

Voor de eerste keer zal er een Indoorkampioenschap U25 gereden worden. Maxime van der Vlist en haar imponerende Bailey werden vorige zomer de eerste U25 kampioen. Kunnen ze dit huzarenstukje herhalen? Als de vorm van Jumping Amsterdam er is, dan moeten de concurrenten van goede huize komen. Tien amazones en twaalf paarden zijn aangemeld voor het U25 kampioenschap dat een een opstap is naar het Europees Kampioenschap in juni.

ZZ-Zwaar

Zaterdagochtend begint het kampioenschap ZZ Zwaar, met twintig ruiters en amazones. Op de startlijst prijken namen als Arthur van Rooy met Cupido, de regerend kampioen in het ZZ-licht, Subli Cup-toppers Eddieni en Theo Hanzon en juniore Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star. De beste tien zien we zondag terug in de finale Kür.

Programma en de startlijsten.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties