KNHS: Selectiecriteria WK jonge paarden herzien

KNHS: Selectiecriteria WK jonge paarden herzien

0 438

De KNHS heeft de uitvoeringsbesluiten herzien voor de selectie voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuur- en springpaarden 2015.

De regie van het selectietraject komt volledig in handen van de KNHS, met inzet van KNHS-officials. De paarden kunnen alleen worden geselecteerd en uitgezonden door de KNHS als de paarden geregistreerd zijn bij een in Nederland door de overheid erkend en gevestigd Nederlands stamboek dat is aangesloten bij de WBFSH, geheel volgens de reglementen en bepalingen van de FEI en WBFSH. De KNHS hanteert voortaan een apart selectietraject voor de springpaarden. Deze bestaat uit drie onderdelen en zal worden verreden op het Hippisch Centrum in Ermelo. Een datum voor deze wedstrijd volgt spoedig.

Het besluit komt na het besluit van het Anglo European Studbook (AES) om een kort geding aan te spannen. Beide partijen stonden al enige tijd tegenover elkaar, omdat in Nederland geregistreerde AES gefokte sportpaarden niet in aanmerking kwamen voor de WK kwalificatiewedstrijden. Het besluit van de hippische bond om paarden, ingeschreven bij erkende en gevestigde Nederlandse stamboeken, toe te staan op selectiewedstrijden, betekent een nieuwe domper voor het AES. Zij zijn in Nederland niet erkend als stamboek.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe selectietrajecten.

Bron: KNHS/Hoefslag

Foto; Jacob Melissen

Reacties