KNHS huldigt twaalf kersverse ponykampioenen

KNHS huldigt twaalf kersverse ponykampioenen

0 196

Op de laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur werden vandaag twaalf kampioenen gehuldigd. Ponycombinaties van klein tot groot streden in de klassen B, L1, L2, M1 en M2 om de felbegeerde titels.

De strijd om de titels begon zaterdagmorgen om 8.30 uur en de laatste starter verliet om 21.30 uur de rijbaan van het KNHS centrum in Ermelo. Met recht een lange dag, maar zeker ook een dag waarop veel te genieten viel. Mooie sport met heel veel ruitertalent was er te bewonderen.

Klasse B

Lynne van Erp,dochter van de bekende paardenfokker Adrie van Erp, schreef met haar Silver Toy overtuigend de klasse B/AB op haar naam.

In de klasse B/C zetten de regerend Utrechtse kampioene Anaïs de Bondt en de goedgekeurde Welsh-hengst Super Wheemhoeve’s Marko een hele goede proef neer, die met glans een gouden medaille opleverde.

Gino Gilian van Melissa van Noordennen is pas vier jaar oud, maar liep op ongeëvenaarde wijze naar de kampioenstitel van Zuid-Holland en legde vandaag tevens beslag op de nationale titel in de klasse B/DE.

Klasse L1

In de L1/AB zette Merel Niessen met Fleur een fantastische proef neer. De pony is zeker geen onbekende, want vorig jaar werd Merel’s zus, Zoë met de merrie kampioen in de L2.

Arthur van Rooij staat bekend als een echte prijzenpakker. Onlangs won hij tijdens de KNHS Indoor Kampioenschappen nog de titel in de klasse ZZ-Z. Inmiddels heeft dochter Evi de achtervolging ingezet en eist haar plaats in de prijzenkast op. In Ermelo werd ze met Armando kampioen in de klasse L1/C.
In de categorie D/E ging Maudi Baas met de opvallend gekleurde Golden Passion met het kampioenslint naar huis.

Klasse L2

De elfjarige amazone Benthe Meijerink uit Holten werd eerst kringkampioen, vervolgens Overijssels kampioen en vandaag KNHS-kampioen in de klasse L2/AB. Het hoogst haalbare dus voor Benthe en haar goedgekeurde New Forest-hengst Comm’s Forest Dille.

Imme Schraag kwam helemaal uit De Koog (Texel) om de titel in cat.C te veroveren. Ze deed dit met haar mooie palomino Starlight.

De kersverse Z-kampioene Kimberly Pap won vandaag weer een titel. Nu in de L2 cat.D/E met de mooie pony Pippin’s Playboy A.T.

Klasse M1/2

Joyce Wiegersma moest als eerste starten in de rubriek M1/M2-AB en de Noord-Hollands kampioene bleek ook aan het einde van de rubriek de hoogste punten gerealiseerd te hebben.

Ava Krause rijdt nog geen jaar op Golden Legend, maar wist in het sterke deelnemersveld glansrijk bovenaan te eindigen in de rubriek M1/DE. De Drents kampioene zette een nagenoeg vlekkeloze proef neer.

In de laatste rubriek van de dag, de M2 voor D/E pony’s, was het laatste starter Zoë Niessen die met Minerva Bijou afgetekend met de zege naar huis ging. Juryvoorzitter Patricia Wolters prees haar professionele manier van rijden.

Bron: KNHS Persbericht

Foto: Remco Veurink

Reacties