Kirsten Brouwer: ‘Joyride is een ontzettend leuke hengst!’ *video*

Kirsten Brouwer: ‘Joyride is een ontzettend leuke hengst!’ *video*

Joyride, hier nog onder Peter Wetzelaer op de hengstenkeuring
Joyride, hier nog onder Peter Wetzelaer op de hengstenkeuring

Kirsten Brouwer er weer een jonge topper bij. De amazone heeft de teugels overgenomen van de KWPN-goedgekeurde Ampère-zoon Joyride.

Nieuwe hengst voor Kirsten Brouwer

De Spaanse eigenaar Victor Petit Ferrer heeft besloten de hengst onder te brengen bij Brouwer in Gameren. Zo neemt zij nu de teugels over van Young Rider Lina Uzunhasan, die de zwarte pas sinds eind maart reed.

‘Ik ken Victor al heel lang en hij vroeg of ik Joyride wilde gaan rijden’, legt Brouwer uit. ‘Hij staat nu zo’n drie weken hier en hij gaat met sprongen vooruit. Het is een ontzettend leuke en leergierige hengst! Ik ben heel blij met zo’n talent erbij op stal en ik kijk uit naar de toekomst met hem’.

Reservekampioen Joyride

Joyride werd in het najaar van 2017 reservekampioen in het verrichtingsonderzoek. Hij scoorde toen een totaal van 84 punten, hij kreeg louter 8,5’en en één 8 voor zijn draf. Dat puntentotaal is volgens Brouwer niet onverdiend. ‘Hij heeft drie goede gangen, met name zijn stap en galop. Hij is heel compleet en dat is gewoon heel belangrijk. Niet alleen qua gangen, maar hij heeft veel ‘go’ en is erg bewerkbaar’.

Pavo Cup

Lang hoeft er niet gewacht te worden op het eerste publieke optreden van de combinatie. In augustus nemen  ze namelijk deel aan de halve finale van de Pavo Cup. ‘We zijn nog wel erg kort een combinatie, maar daar zijn we nu inderdaad voor aan het trainen. Het is in ieder geval een paard met veel kwaliteit en we gaan ons best doen om dat zo goed mogelijk te laten zien’.

Heel blij met dit super talent! Joyride! 🤩 KWPN goedgekeurd.. reserve kampioen verrichtingsonderzoek 2017 van Ampère x Jazz! Thank you Victor Petit Ferrer

Geplaatst door Kirsten Brouwer op Dinsdag 17 juli 2018

Bron: Hoefslag, overname zonder toestemming en bronvermelding is niet toegestaan

Foto: Timo Martis

Reacties