Kaylee Gouda: “Don Juan komt op een geweldige plek terecht”

Kaylee Gouda: “Don Juan komt op een geweldige plek terecht”

Kaylee Gouda & Don Juan

Don Juan (v. Vivaldi), het Grand Prix paard van Kaylee Gouda gaat zijn carrière voortzetten in Amerika. De ruin liep verdienstelijk nationaal op U25 en Grand Prix niveau.

Droom

Gouda kocht de ruin na de verkoop van haar pony Don Camillo. Ze heeft hem zelf opgeleid naar het hoogste niveau. Ze vertelt “Ik ben overladen met lieve berichten, het is een mooie verkoop met een ontzettend fijne bestemming maar het blijft dubbel. Mijn droom is altijd de Grand Prix geweest. Dat je dat samen hebt bereikt is fantastisch maar ook wel weer een moment. Dat gaf me het realistische gevoel dat ik alles met hem bereikt heb en ik gun iemand anders dat gevoel ook.”

Kaylee Gouda & Don Juan

Amerika

“Het transport en de vlucht is heel goed geregeld, daar vertrouw ik helemaal op. Hij is verkocht aan een 60 jarige mevrouw. Ze wilt puur genieten al is het ook haar droom om Grand Prix te rijden. Haar wedstrijddruk is niet zo hoog, ze wil ook lekker een strandrit met hem maken. Ze heeft net een nieuw stallencomplex en ze heeft me alles laten zien. Ik kan niet wachten tot ik straks het bericht krijg dat hij er veilig is. Ze zit vol verwachting op hem te wachten en dat doet mij heel erg goed. Hij vliegt dinsdag dus het afscheid moet nog komen maar ik denk dat hij een heel mooi leven tegemoet gaat. Hij is kerngezond en in de acht jaar dat we hem hadden is er nog nooit een dierenarts geweest. De foto’s waren perfect en ik vind het fijn dat ik zo’n paard heb kunnen opleiden en zo netjes af kan geven. Hij verdient het ook om op zo’n plek terecht te komen, hij is er acht jaar lang elke dag vol voor gegaan” vertelt de amazone.

Internationaal

De combinatie heeft vele mooie (inter)nationale concoursen gereden. “Het allermooiste moment was natuurlijk het rijden van de Grand Prix. Vorig jaar reden we een kür op muziek op Horse Event. We kregen 72% en de tribunes zaten vol. Er waren heel veel prikkels maar hij deed het gewoon. We hebben meerdere keren in Hagen gereden en dat je tussen de Duitse top in de prijzen rijdt is geweldig. Ook wonnen we de Lichte Tour in Tolbert en hij deed het gewoon altijd. Zijn beste eigenschap is dat hij er in de ring altijd een schepje bovenop deed. We zijn in het M1 begonnen en hoe moeilijker het werd hoe beter hij het ging doen. Door mijn instructrice Anouk Hansen kwam de nieuwe eigenaresse in beeld. Anouk heeft ons jaren begeleid en ze heeft een grote rol gespeeld in onze carrière.”

Kaylee Gouda & Don Juan

Opvolgers

De amazone begon met haar pony Don Camillo, daarna kwam Don Juan en nu staat de volgende opvolger klaar: Don Riccio. “Het is puur toeval dat ze allemaal met Don beginnen. Ik vind het wel heel speciaal dat ze elkaar opvolgen. Don Riccio is nu Z2 klaar maar hij is best wel groot. Ik vind het belangrijk dat ze alle tijd krijgen in hun opleiding en daar neem ik de tijd ook voor. Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt en we trainen bij Rieky Young, dat klikt onwijs goed. Daarnaast ben ik eigenaar geworden van de achtjarige I Am Legend TC (v. Dreamboy). Hij heeft heel veel kwaliteit en is nu ZZL klaar. Ik heb veel vertrouwen in deze twee paarden en de toekomst. Natuurlijk hoop ik dat ze Don Juan gaan opvolgen” vertelt Gouda enthousiast.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto’s: Kaylee Gouda

Reacties