Katie Werring en Joyce van Opbergen naar indoortitels M2 en M1

Katie Werring en Joyce van Opbergen naar indoortitels M2 en M1

0 90

“Dit is een magisch gevoel, ik kan het nog bijna niet geloven”, verzucht Katie Werring als bekend is geworden dat zij de nieuwe KNHS Indoorkampioen in de klasse M2 is geworden. De amazone uit Harmelen geeft alle credits aan haar paard Francois: “Ik heb nog nooit eerder op zo’n paard gereden. Hij is zo goed, en dat weet hij zelf ook!”

Katie en haar familie kochten Voice-nakomeling Francois toen hij drie jaar oud was. “Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt en samen met mijn moeder, die me altijd helpt thuis, opgeleid. Mijn vader is mijn grote sponsor en ik les ook bij Daniëlle Heijkoop”, vertelt ze. Hoewel de combinatie altijd goed presteert op wedstrijden, is dit hun eerste nationale titel. En dat met de prachtige score van ruim 73%. “Dat is natuurlijk fantastisch, we hebben er lang naartoe getraind en nu is het dan gelukt. Tijdens de proef leek het wel of we één waren; zo geconcentreerd en foutloos. Een magisch gevoel.” Katie reed met haar vorige paard ZZ-licht en kwam bij de Young Riders uit. Francois is de opvolger en ze heeft hoge verwachtingen van hem. “Het voelt alsof hij ook het zwaardere werk aankan. Mijn doel is om Subtop met hem te rijden. Ik hoop stiekem ook dat we samen in de U25 (Grand Prix voor combinaties onder 25 jaar) kunnen uitkomen, maar ik ben 21 jaar, dus het is maar de vraag of we dat halen. Het belangrijkste is dat Francois het werk aankan, we zijn erg zuinig op hem.’

Het binnenhalen van de Nederlandse indoortitel M1 was een mooie primeur voor de Moergestelse amazone Joyce van Opbergen, die nog nooit eerder op het KNHS indoorkampioenschap startte. “Op één of andere manier ging het op de regiokampioenschappen binnen altijd mis. Nu niet, we werden kampioen van Brabant en nu dus ook van Nederland”, vertelt de amazone blij.

M1 titel voor Joyce van Opbergen

Joyce van Opbergen behaalde de titel met Pure Bf’s Fygaro met een mooie score van ruim 70%. Van tevoren wist ze wel dat ze, mocht alles meezitten, kampioen kon worden met dit paard, maar het moet natuurlijk eerst allemaal nog wel even gebeuren. “De proef ging heel fijn, hij was super ontspannen en liep lekker actief. Ik had een klein hakkeltje in het aanspringen, maar verder ging het echt goed.” Joyce, die haar eigen trainings- en pensionstal runt in Moergestel, brengt de stoere Rousseau-zoon uit voor de familie Meulblok. Ze roemt vooral de mooie houding en oprichting van Fygaro, zijn drie goede gangen en zijn super instelling. “Hij wil het altijd voor me doen en kijkt nergens naar.” Dat ging niet helemaal op voor de prijsuitreiking, die de ruin toch wel spannend vond. “Dat klopt, daarin kan hij wel wat apart zijn, maar hij blijft altijd honderd procent eerlijk”, vertelt zijn amazone. Of ze Fygaro kan blijven rijden is nog de vraag, waarschijnlijk gaat de ruin binnenkort in de verkoop.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap M2 dressuur
1. Katie Werring (Harmelen), Francois (v. Voice), 73,11%
2. Neelke van Kollenburg (Oirschot), Feline (v. Jazz), 69,89%
3. Inez van Waalwijk-van Doorn (Maassluis), Karperhoeve Eianco (v. Florencio), 68,78%

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap M1 dressuur
1. Joyce van Opbergen (Moergestel), Pure Bf’s Fygaro (v. Rousseau), 70,22%
2. Marleen Raamsteeboers-Albers (Lathum), Devito van de Kempenhoeve (v. Johnson), 68,44%
3. Lisette van der Ende (Didam), Eazy (v. Silvano), 65,33%

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties