Kampioensjockey krijgt dressuurles van Dujardin en Hester

Kampioensjockey krijgt dressuurles van Dujardin en Hester

0 683

Carl Hester en Charlotte Dujardin zullen de Britse jockey AP McCoy een stoomcursus dressuur geven. De recent gepensioneerde jockey zal een demonstratie van zijn rijkunsten laten zien in een masterclass met de dressuurgiganten op Cheltenham Countryside Race Day.

De jockey heeft nog maar een maand om zich voor te bereiden. “Ik ben bang dat we hem in het diepe gooien.” aldus Hester. “We moeten het publiek 15 minuten lang vermaken, dus hij zal een aantal erg moeilijke oefeningen moeten tonen.” Hester heeft hoge verwachtingen van McCoy, die hij beschrijft als een “ongelooflijke atleet”. “Ik kijk er naar uit om de twintigvoudige kampioen héél, héél langzaam te zien rijden.” McCoy is minder positief over zijn talent. “Dressuur vereist veel geduld en ik ben zelf juist ongeduldig. Ik vind het fijn als dingen snel gebeuren. Ik denk niet dat ik het talent, het geduld en de vaardigheid heb hiervoor. Ik hoop dat ik mezelf niet teveel voor schut zet. Ik kan zelf al niet eens dansen, laat staan een paard laten dansen!”

De kampioensjockey is echter in goede handen. Hester zal hem op een van zijn internationale Grand Prix-paarden zetten. “De paarden zijn erg goed getraind. Zolang hij zijn benen op de juiste plaatst houdt, doen ze wel iets. Wat ze dan doen, moeten we nog gaan zien!” Dujardin zal het paard eerst voorrijden tijdens de masterclass, waarna McCoy het dier mag bestijgen en onder begeleiding van Hester en Dujardin zijn kunsten mag vertonen.

Foto: Grand National
Bron: Horse and Country

Reacties