Kamper: ‘Special Gift is echt míjn paard’

Kamper: ‘Special Gift is echt míjn paard’

0 190

Op manege ‘t Ruiterkamp in Bathmen waren de winnaars op de subtop wedstrijd Frank Hosmar (ZZ-Zwaar), Wiep Kwakernaak (Lichte Tour) en Liseon Kamper-Bol (Zware Tour).

Hosmar nipt de beste

Echte uitschieters ontbraken. In het ZZ-Zwaar reed bijna de helft van de deelnemers naar een voldoende score, waarbij Frank Hosmar met zijn N.O.P.-er Alphaville (v. Sandreo) en Kistel van Duren-Bodewes met Alluro (v. Polansky) als enige combinaties boven de 65% uitkwamen. Albert Jan Kuipers met Uphill-zoon Aristarchos waren goed voor 63,71% en de witte rozet. Ilona Moeken-Souman met Clothilde RT (v. Gribaldi) en Sanny de With met nog een nakomeling van Sandreo, Bram, kwamen op plek vier en vijf terecht (62,57% en 62,86%).

Oranje voor Kwakernaak

In de Prix St.Georges was de 66,12% van Wiep Kwakernaak met Custom Zadels Winona (v. OO Seven) goed voor het oranje lint. Bart Veeze reed Brown Boy (v. Sandreo) naar 65,59%. Mark van de Donk werd derde met Room for Living’s Zirkoon (v. Londonderry). Over zijn score was de jury niet eensgezind; die liep uiteen van nog geen 60% tot ruim 70%. Joan Jansen werd vierde met Zonnidus (v. Sunny Boy) met 64,93%.

‘Plezier in rijden’

Ook de winnares van de Grand Prix, Liseon Kamper-Bol met Special Gift (v. Montecristo), kreeg te maken met juryverschil. ‘Ik had heel fijn gereden en was heel tevreden over onze proef. Het was jammer dat mijn gevoel niet werd beloond met een mooie unanieme score. Van de heer Nijkskens kreeg ik 68%, maar bij meneer Van der Harst bleven de punten hangen op zo’n 64%. Maar dat doet niets af aan mijn tevredenheid over deze proef hoor; mijn meissie deed weer super haar best!’ Liseon legt uit dat Special Gift bijna drie jaar geleden te kampen kreeg met een hardnekkige halsblessure. Toen de merrie weer hersteld leek, speelde de spier in de hals weer op. ‘Ze kon amper haar hoofd overeind houden. Het was zo erg, dat we haar eigenlijk wilde laten inslapen. Maar Special is een vechter en het kwam goed. Een jaar geleden heb ik haar heel voorzichtig weer opgepakt. Ik heb zoveel lol met dat paard, gewoon in de training al. Als ik geen wedstrijden meer met haar zou mogen rijden, zou ik dat niet eens erg vinden. De merrie gaat zelf echter zó graag mee, dat ik het maar weer ging proberen. Het is gewoon een super enthousiast en fijn paard! Ik heb haar al vanaf dat ze een veulen is, ze is echt zó mijn paard!’
In de proef van Kamper en Special Gift gingen vooral de uitgestrekte gangen en de appuyementen heel goed. Ook het passage-piaffe-gedeelte was aansprekend, waarbij de opmerking was dat het paard vóór wat meer mocht klimmen. Tweede met een klein verschil werd Annemiek Harmsen-Hulshof met Play Boy (v. Gribaldi) met 66,35%. Jan Pieter Weenink mocht zijn Jazz-zoon Custom Zadels Tobias (v. Jazz) als derde opstellen met 64%.

De wedstrijd in Bathmen was de tweede van drie selectiewedstrijden voor de Jabat Cup. De derde en laatste selectiewedstrijd wordt op 11 januari 2015 in Vorden verreden, waarna de finaleavond op donderdagavond 5 maart 2015 plaatsvindt tijdens Bathmen te Paard. De beste combinaties rijden dan een kür op muziek, die van live commentaar wordt voorzien door Coby van Baalen. (cd)

Uitslag Subtop Bathmen 28-12-2014

Reacties