Miljoenenhengst Kaiser Milton weer ‘thuis’

Miljoenenhengst Kaiser Milton weer ‘thuis’

0 3221
Kaiser Milton

In Neumünster werd de Trakehner kampioen Kaiser Milton (v. Millennium) eind oktober nog voor 320.000 euro geveild; nauwelijks twee weken later liet nieuwe eigenaar Klosterhof Medingen hem binnenstebuiten keren op de kliniek omdat de hengst kreupel bleek.

En zo kwam Kaiser Milton onder ‘veterinair toezicht’. Klosterhof Medingen meldde vanmiddag dat de bijna driejarige hengst weer ‘thuis’ is. Volgens de verklaringen van de dierenartsen is de hengst nu weer rad en mag het werk met hem in januari weer opgepakt worden.

Onduidelijke toekomst

Om de hengst een optimale kans te geven sterker te worden, loopt hij momenteel elke dag in de aquatrainer. Hoe het verder gaat met Kaiser Milton – beter gezegd: wie is nu eigenlijk de eigenaar, want Kloster Medingen kocht immers een gezonde hengst, die niet kreupel liep – is onduidelijk.

Best mogelijke zorg

‘Zolang hij hier bij ons staat, willen we hem de best mogelijke zorg geven en een training die past bij zijn leeftijd, om een goed toekomstperspectief te garanderen’, laat Klosterhof Medingen weten.

15.000 euro

De vorige eigenaren van Kaiser Milton zijn dressuurruiter Laurens van Lieren en Jan Pieter Dalsem. Ze kochten hem twee jaar geleden voor 15.000 euro op de Prinsjesdagveiling.

Facebook Klosterhof Medingen/Hoefslag

Foto: Nicolien van Beek

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties