Kaderscore voor Lisanne Zoutendijk op CDI Lier

Kaderscore voor Lisanne Zoutendijk op CDI Lier

0 184

Op het zesdaagse CDI4* zijn de Nederlandse amazones goed van start gegaan. Bij de Young Riders, die vanmorgen het spits afbeten in de Azelhof, was Lisanne Zoutendijk met Kostendrukker’s Watteau (v. Jazz) de beste oranje combinatie met 67,325% en een vierde plek. Meteen een B-kaderscore voor deze landenproef op haar internationale debuut. Zoë de Booij met Wodan (v. Osmium) was goed voor 66,930%, een vijfde plek. Laurie Vervoort met Chester, Amy van Dijk met Vincent en Pauline Leffelaar met Bon Ami bezetten de plekken zeven, acht en negen.

De Britse amazone Charlotte Fry, die traint en werkt bij Anne van Olst, kwam met 69,430% de ring uit. Daarmee voerde zij de rubriek aan, vóór Belgisch kampioene Sanne Kielenstyn met Air Miles Pb (v. Turbo Magic) met 67,851% en Charlotte Defalque, ook uit België, met Botticelli (v. Vivaldi) met 67,632%. Opvallend is dat de gehele top tien bij de Young Riders bestond uit KWPN-paarden.

Firestone de beste bij de vijfjarigen

De sjieke goedgekeurde KWPN-hengst Firestone (v. Johnson) liep met Joyce Lenaerts naar een mooie score van 83% in de FEI-proef voor vijfjarige dressuurpaarden. Tweede werd de Deense amazone Kristine Moller met de Trakehner merrie Standing O’Vation (v. Imperio), met 82,80%. De Deense won bij de zesjarigen. Ze reed daarbij de merrie Uno Double Fun (v. Dancier) met 87,40%.

Daphne van Peperstraten was uitermate goed op dreef in Lier. Met Wonderful Girl, met wie ze als laatste van start ging in deze maar liefst 34 deelnemers tellende rubriek, won ze met 72,744%, ondanks twee grote fouten. Daarnaast kon ze ook nog eens de derde prijs ophalen voor haar goede proef met Don Camillo Du Bois. Met de valk-zoon van Dornik B behaalde ze precies 71%. De hele top drie kwam uit Nederland, want Zoe Kuintjes werd tweede met Elin’s Noncisdador, een Duitse rijponyhengst van Nostradamus. De schimmel liep naar een score van 71,282%. Ook de Belgische Ann-Sophie Goethals overschreed de zeventig procent-grens; zij werd vierde met Timberland. Landgenote Kayleigh Buelens met Berlioz mocht de vijfde prijs ophalen. Met twee pony’s, Carlos We en Dow Jones, bezette de Duitse Luna Laabs plaats zes en zeven. Annelotte Felix uit Nederland reed met een score van 68,564% naar de achtste plek met Mastro’s Night and Day.

Uitslag Young Riders landenproef CDI Lier.
Uitslag bij de vijfjarigen.
Uitslag bij de zesjarigen.
Uitslag pony’s.

Foto: Dominique van der Horst

Reacties