Jurylid Jeannette Wolfs: “Poeta de Susaeta is absoluut een paard met de...

Jurylid Jeannette Wolfs: “Poeta de Susaeta is absoluut een paard met de wow-factor”

0 1062

Poeta de Susaeta was afgelopen weekend bijzonder succesvol bij zijn internationale debuut in de Lichte Tour. Hij won op het CDI3* & CDN3* Las Cadenas zowel de Prix St. Georges als de Intermediaire I. Jeannette Wolfs uit Nederland was één van de internationale juryleden die de Inter I beoordeelde. Ze was onder de indruk van de zwarte PRE-hengst.

Informatie over dekken met Poeta de Susaeta

Zie ook: Poeta wint internationaal LT-debuut.

Topruiters verslagen

Met 73.059% werd Poeta met zijn vaste ruiter Guillermo García Ayala eerste in de Prix St.Georges; een dag later was er ook de winst in de Intermediaire I, met 72.029%. In beide proeven gaf de combinatie Beatriz Ferrer-Salat en Juan Matute Guimon met hun dressuurgefokte warmbloeds het nakijken.

Totilas

In de Inter I had Jeannette Wolfs net als drie van haar collega’s Poeta bovenaan staan. Wolfs: “Het is een imponerende hengst, er komt echt iets binnen. Poeta is een paard met veel uitstraling. Ik vind de benaming ‘Look-a-like van Totilas’ absoluut van toepassing. Het is een heel compleet paard, met drie heel goede gangen.”

Potentie voor de Grand Prix

De punten hadden nog wat meer omhoog gekund indien de ruiter nog wat meer lengtebuiging had laten zien. “Hij werd in een iets te hoog tempo voorgesteld. Maar ik vind het ontegenzeglijk een paard met de wow-factor. Ik lijkt me dat Poeta zeker veel potentie heeft als Grand Prix-paard omdat hij veel talent heeft en op dit niveau al het vermogen laat zien om te sluiten.”

Informatie over dekken met Poeta de Susaeta

 

Reacties