Jonge paardencompetitie België

Jonge paardencompetitie België

0 25
Archieffoto

De 5-jarige Coolhorses Dario en de 6-jarige Sir Donovan zijn de winnaars van de eerste nationale jonge paardencompetitie in België. Deze competitie vormt ook de selectie voor uitzending naar het WK Jonge paarden in Verden van 7 t/m 11 augustus.

Van de 31 deelnemers bij de 5-jarigen in manege De Kraal in Zandhoven was Isabel Cool met haar KPWN-ruin Coolhorses Dario (Metall x Ro-Lex) de beste met 81,4%. Zij werden gevolgd door Philippe Jorissen met de zelfgefokte Rheinlander hengst Special Agent Amour (San Amour x Polidiktus van de Helle) met 80 punten. De top drie werd aangevuld met Brecht d’Hoore met de KWPN’er Dash Jongen (Lord Leatherdale x Jazz) met 77.80 punten.

Zeventien deelnemers deden mee bij de 6-jarigen. Twee Donnerhal I-zonen stonden hier aan kop. Routinier Nick van Laer liet 80.40 punten noteren met Sir Donovan (mv. Weltmeyer). Katrien Verreet mocht zich met de Oldenburger hengst Bailamos Biolley (mv. Florestan) als tweede opstellen met 79.00 punten. Een derde plek was er  voor Tom Franckx met de KWPN-merrie Charisma (Painted Black x Contango) met 77.00 punten. Deze combinatie is ook nog in de race voor afvaardiging voor Nederland.

Hoefslag/Eurodressage

Reacties