Jonge dressuurbelofte voor Sönke Rothenberger

Jonge dressuurbelofte voor Sönke Rothenberger

0 345
Sönke Rothenberger Favourit

Nog meer nieuws aan het Rothenberger-front. Sönke heeft de zesjarige Oldenburger hengst Zgander (Blue Hors Zack x Florestan) bemachtigd, als toekomstpaard. De ruiter rijdt al Grand Prix met Favourit (v. Fidermark); in de Lichte Tour brengt hij de talentvolle Cosmo (v. Van Gogh) uit. De verkopers van Zgander zijn stal Gunnarlunda en Helgstrand Dressage, onder andere de werkgever van Severo Jurado Lopez, die met hem de vierde plaats behaalde op het Deense kampioenschap jonge dressuurpaarden. In de voorrondes won Zgander toen met maar liefst 9,66 punten, met een tien voor rijdbaarheid en galop.

In 2013 nam Zgander, die veel aan papa Zack doet denken, deel aan het verrichtingsonderzoek in Zweden. Daarna werd hij verkocht naar Denemarken. Met Emma Ahlberg werd hij dat jaar zevende bij de vierjarige dressuurpaarden.

Sönke Rothenberger had de hengst vorig jaar al een keer geprobeerd en had speciale aandacht voor de hengst op het Deense kampioenschap in Odense, waar hij in de wereldbekerwedstrijd startte met Favourit. ‘Zgander heeft een enorm goede gangen en heeft veel talent’, aldus de nieuwe ruiter. ‘Zijn karakter is ook super; hij doet geweldig zijn best en hij heeft heel veel “go”. Vandaar dat we hem zoveel mogelijk buiten laten lopen. Hij moet zijn looplust houden, dat vind ik erg belangrijk voor een Grand Prix-paard. Ik denk dat hij heel getalenteerd is, ook al is hij nog heel groen. Ik kijk er naar uit om hem verder op te leiden, want hij heeft natuurlijk nog een lange weg te gaan.’

De twintigjarige Sönke pendelt heen en weer tussen zijn ouderlijk huis in Bad Homburg in Duitsland en de Universiteit van Nijmegen, waar hij International Business Administration studeert. Als hij in Nederland is, traint hij bij Anky van Grunsven en Sjef Janssen in Erp.

Eurodressage/Horse2Rider/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties