Jong Duits talent meldt zich voor verrichtingstest nieuwe stijl

Jong Duits talent meldt zich voor verrichtingstest nieuwe stijl

In Münster-Handorf begint op 12 februari de verrichtingstest ‘nieuwe stijl’ voor vier- en vijfjarige Duitse hengsten die bij verschillende stamboeken goedgekeurd zijn. 23 Dressuur- en 14 springhengsten zijn aangemeld, waaronder een aantal veelbelovende namen.

Wat te denken van kampioen van de vierjarige Oldenburger hengsten, Fürst William (foto, v. Fürst Wilhelm) en zijn zilveren collega en 30-dagentest-winnaar Bon Coeur (v. Benetton Dream)? Verder staan de bij het Holsteiner Verband goedgekeurde Damon (v. Damon Hill) en Besito (v. Bailamos Billey) en Fürst von Soest (v. Fürstenball), die vierde werd op het Duitse kampioenschap 2015. Bij de vijfjarigen zien we de Oldenburger kampioen van 2014, Santo Dottore (v. Sir Donnerhall) en zijn halfbroer Sweet Hero. Daarnaast wordt van de Westfaler Vitalis-zoon Veneno het nodige verwacht. Hij werd derde op het Bundeschampionat vorig jaar. De in Nederland gefokte Gentlemans Whisper (Uphill x Sir Sinclair) wordt ook gepresenteerd. Hij is goedgekeurd voor het Mecklenburg-Vorpommern.

Bij het springen komt de vijfjarige bij het Holsteiner Verband goedgekeurde Zuccero (Zirocco Blue x Caretino) in actie, evenals de Oldenburger hengst Hickstead White (Hickstead x Coupe de Coeur).

Catalogus van de voor de test in Münster-Handorf aangemelde hengsten.

Alles over de verrichtingstesten in Duitsland.

St-Georg/Hoefslag

Foto: De Watermolen

Reacties