Johnson-zoon valt op in internationale eventingsport

Johnson-zoon valt op in internationale eventingsport

0 1721

De kersverse Europees goud- en brons-winnaar Glock’s Johnson TN van Hans Peter Minderhoud presteert uitzonderlijk in de sport. Ook als vererver doet hij het geweldig. De dertienjarige KWPN-gefokte en ook voor dat stamboek goedgekeurde zoon van Jazz is mateloos populair bij de fokkers en zag al vele kinderen kampioen worden. Ook in Duitsland en Scandinavië lopen diverse keuringstoppers van hem rond. Johnson is tevens erkend bij diverse Duitse stamboeken, evenals bij het SWB en DWB. Bij het KWPN alleen al werden drie zonen en twee kleinzonen goedgekeurd.

11895940_10153235556608795_797277667701096289_nDe nakomelingen van Johnson blinken uit in de sport. Een van zijn meest succesvolle zonen is Boston STH (mv. Quattro B), die met Denise Nekeman dit jaar kampioen bij de Young Riders werd. Daarnaast zijn Bretton Woods (Matthias Rath), Dion Johnson (Marlies van Baalen) en Davina (Lisanne Zoutendijk) bekende Johnsons die op hoog niveau in de dressuursport worden uitgebracht.

Johnson blijkt niet alleen zijn dressuurgenen door te geven. In België loopt van hem een knappe zoon rond die inmiddels in de internationale eventingsport geklasseerd is met amazone Audrey Franche. Deze ruin, DiCaprio MVN, werd gefokt door Mark van Nunen en William Derksen uit een volle zus van de Westfaalse Grand Prix-dressuurvererver Rubinstein.

Facebook Team Nijhof/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties