JM: Goed begin Witte en Van der Meer

JM: Goed begin Witte en Van der Meer

0 76

Madeleine Witte-Vrees (foto) en Patrick van der Meer hebben zojuist een tweede en derde plaats weten te halen tijdens de Grand Prix van de driesterrentour in Mechelen. De winst in deze opener van de World Dressage Masters (WDM) in Mechelen ging naar de Zweed Patrik Kittel. Hij scoorde met zijn negenjarige toekomsthoop Deja (v. Silvano) 72,39%.

Witte had ook voor het eerst een nieuwe troef op internationaal niveau bij. Met Vitana V (v. Donnerhall) wist ze in hun derde optreden opnieuw de grens van 70% te doorbreken. Het duo kwam uit op 70,16% en stond bij het Belgische hoofdjurylid Swenden zelfs op plek 1. Van der Meer wist met zijn tweede troef Zippo (v. Rouseau) bij twee juryleden hoger te scoren dan zijn landgenote, maar stond bij de genoemde Swenden, die vaker afweek van zijn collegae, slechts op plek zes. Zijn eindscore kwam uit op 69,26%.
Tegenvallend waren de resultaten voor Joyce Heuitink (Wup) en Jonna Schelstraete (Liebling II). Zij bleven steken rond een score van 64,5%.

Morgenvroeg krijgt de driesterrentour een vervolg met de kür op muziek. De CDI5* van de WDM zal daarna aftrappen met de Grand Prix.

Klik hier voor de uitslag van Grand Prix CDI3* in Mechelen.

Bron: Hoefslag

Reacties