Jill Huijbregts vierde in de U25 Gotenburg

Jill Huijbregts vierde in de U25 Gotenburg

0 261
Jill Huijbregts / Huybregts en Zamacho Z op CHIO Rotterdam 2017
Jill Huijbregts en Zamacho Z op CHIO Rotterdam 2017

In de Lövsta Future Challenge, U25 rubriek tijdens het EK Gotenburg, is Jill Huijbregts met Zamacho als beste Nederlander op een vierde plaat geëindigd. Carlijn Huberts volgde gelijk daarna op een vijfde plaats met Watoeshi. De rubriek werd gewonnen door de Spaanse Juan Matute Guimon, die Quantico Ymas zadelde voor deze wedstrijd.

Jill Huijbregts en Carlijn Huberts

Huijbregts scoorde met de Rousseau-zoon achten voor het binnenkomen-halthouden-groeten, de uitgestrekte stap en de rechterpirouette. De wissels om de twee verliepen niet foutloos, waardoor er vijven genoteerd werd door de juryleden, één jurylid deed hetzelfde laatste piaffe op de middenlijn. Uiteindelijk kwam de combinatie uit op een score van 67,791%.

Carlijn Huberts zat haar met 67,698% op de hielen. Twee juryleden plaatsen Huberts zelfs boven Huijbregts. De amazone begon de proef niet fijn, met twee vieren en en een vijf voor het binnenkomen-halthouden-groeten. Ook het halthouden en groeten aan het einde van de proef leverde twee vijven op. Volgens de juryleden was de draftour van Watoeshi, eveneens een nakomeling van Rousseau, de highlight van de proef, daar konden ze veel 7,5’en kwijt. Al gaf de uitgestrekte galop (samen met de piaffe) het hoogste gemiddelde cijfer van 7,2.

Winnaar U25 Gotenburg

De Spaanse Juan Matute Guimon en Quantico Ymas werden unaniem op 1 gezet. Met 71,674% bleven ze ruim 2% voor op de nummers twee. De linkerpirouette was het hoogtepunt van de proef, waar vier keer een acht voor werd gegeven. Ook de linkerpirouette leverde enkele achten op, evenals het halthouden en groeten aan het zowel het begin als einde van de proef. Eén zag een fout bij de wissel na de uitgestrekte galop. Terwijl zijn collega’s cijfers tussen de zes en zeven gaven, werd er door de jury bij C een vier gegeven.

Op de tweede plek eindigde Lina Dolk met Biggles 1015 (v. Briar). Derde werd Isabella Tovek met de Weltjunge-nakomeling Weltliebe. Beide amazones hebben de Zweedse nationaliteit.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties