Von Bredow-Werndl maakt einde aan Werths zegereeks *video*

Von Bredow-Werndl maakt einde aan Werths zegereeks *video*

0 720
Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera BB
Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera BB

Op CHI Genève is er een einde gekomen aan de zegereeks van Isabell Werth. Juni dit jaar, was de laatste keer dat de amazone niet won, toen werd ze verslagen door Sönke Rothenberger en Cosmo. Nu was het de beurt aan Jessica von Bredow-Werndl om de zegereeks te verbreken.

Jessica von Bredow-Werndl bovenaan

In de Grand Prix was Jessica von Bredow-Werndl al oppermachtig, maar ook in de kür op muziek was ze met TSF Dalera BB (v. Easy Game) niet te kloppen. Unaniem werden ze niet aan kop gezet, maar een score was 84,075% voor de combinatie was wel voldoende voor de overwinning. Bij maar liefst drie juryleden werd er een score van (ruim) boven de 90% genoteerd voor het artistieke gedeelte van de kür.

Isabell Werth gaf zich niet zomaar gewonnen. In het zadel van Emilio volgde ze op een tweede plek met 83,900%, dus slechts 0,175% achter de winnares.

Anne Meulendijks

De nog jonge Anne Meulendijks bewees goed aan te kunnen sluiten bij wereldtop met haar nieuwe kür op muziek. Samen met haar trouwe partner Avanti MDH N.O.P. reed ze naar een score van 76,300%, goed voor de derde plaats.

Livestream

Ben je benieuwd naar de gereden küren? CHI Genève heeft alles gefilmd en het is via de onderstaande livestream terug te kijken. De proeven zijn ook individueel te bekijken, klik daarvoor hier.

Dressage Freestyle CHI Genève

DRESSAGE FREESTYLE CHI GENEVE 2018: Epreuve Freestyle avec le Haras de Malleret Dressage Horses et Kevin Bacon's et Equimov

Geplaatst door Equideo op Vrijdag 7 december 2018

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties