Jessica van den Bosch: “Ze moeten elkaar iets gunnen”

Jessica van den Bosch: “Ze moeten elkaar iets gunnen”

0 1680

Naast haar studie fysiotherapie was Jessica van den Bosch jarenlang de vaste wedstrijdgroom van Marlies van Baalen. Nu werkt ze als fulltime fysiotherapeute en is ze daarnaast bezig met haar uit de hand gelopen hobby.

“Ik rijd paarden voor fokker Luuk van Rijn, koop elk jaar één jonge pony die ik helemaal opleidt, zodat en nieuw ruitertje er fijn mee weg kan rijden en ik geef veel lessen. Naast privélessen zijn dit verenigingslessen en viertalinstructie. Super druk, maar mega leuk!”

Nieuwsgierig

“Ik reed een keer een bestgaand rijpaard rubriek en daarna kwam Luuk naar mij toe. Hij zei dat hij nog een leuk paard had, die ik wel mocht rijden. Maar ja, ik zat al krap in mijn tijd. Toch was ik wel zo nieuwsgierig dat ik even ging kijken. Dit is zo’n leuk paard en nu rijd ik er twee voor hem.”

Waarom?

“Ik les al een paar jaar bij Gerdine Marée en zij lest weer bij Hans Peter Minderhoud. Al die kennis kan ik weer doorgeven aan de ponyamazones. Want de meeste pony’s, die we zo groen mogelijk hebben gekocht en zelf hebben opgeleid, zijn weer in mijn kennissenkring verkocht. Deze meiden lessen nog wekelijks bij mij. Voor sommige is het wel anderhalf uur rijden, maar ze hebben het er voor over. Waarom? Tja, dat is moeilijk te zeggen. Al denk ik wel dat het belangrijk is dat je ze vertrouwen geeft en zelf enthousiast bent. Daarbij moet je je lesgeven wel aanpassen aan het individuele kind. Met een angstige ruiter ga je anders om dan met een brutale. Natuurlijk stap ik zelf ook nog wel eens op de pony’s om ze wat bij te rijden. Gelukkig ben ik niet zo groot, dus dat past wel.”

Schik

“Voor de meiden organiseer ik ook ponykampen en buitenritten. Ook zijn we een keer met zijn allen naar het CHIO geweest. Tijdens het ponykamp gaat het er om dat we vier dagen lang schik hebben. We rijden rodeo tot slootje springen. Toch zijn de meiden ook bloed fanatiek en de ouders zijn ook gedreven. Dit maakt het lesgeven heel leuk.”

Op hameren

“Sinds kort leeft het viertalrijden hier ook weer meer in de regio. Dat doe ik nu dus ook met ze. Sowieso is saamhorigheid, vriendelijk rijden en elkaar wat gunnen heel belangrijk. En dat komt helemaal in het viertalrijden naar voren. Je merkt als ze individueel de Z bereiken dat er wel wat concurrentiestrijd is, maar ik vind je kunt juist van elkaar leren. Dat is dus wel iets waar ik op hamer!”

Hobby

“Ik heb wel gemerkt dat als ik te veel in de paarden werk, dat het geen hobby meer is, maar wellicht dat ik in de toekomst iets minder uren als fysiotherapeute ga werken, zodat ik meer met mijn ‘hobby’ bezig kan zijn”, lacht de 27-jarige Jessica. (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties