Jeanine Nieuwenhuis: ‘Vandaag was echt kicken!’

Jeanine Nieuwenhuis: ‘Vandaag was echt kicken!’

0 847
Jeanine Nieuwenhuis - TC Athene European Championships Dressage 2016 © DigiShots

Het EK Young Riders is voor Jeanine Nieuwenhuis geweldig begonnen. Vandaag kwam ze tot de topscore van 76,947% met haar imponerende United-nakomeling TC Athene. Daarmee zette ze het beste resultaat neer in de landenproef en sleepte ze teamzilver binnen.

De bloedvorm waarmee Jeanine Nieuwenhuis vorig weekend overtuigend de Nederlandse titel bij de Young Riders binnenhaalde, heeft ze met TC Athene glansrijk weten door te zetten op het Europese Kampioenschap. ‘Vandaag was echt kicken! Ik moest vandaag midden op de dag de baan in dus was vanwege de hitte vooral bezig met het blijven rijden. Want ook met deze temperaturen moet je een expressieve en actief gereden proef laten zien. Zelf vind ik het op de eerste dag nog wel eens lastig om sterk voor de dag te komen, omdat ik er toch een soort van in moet komen, maar nu liep alles volgens plan. We kregen in de middendraf een klein hakkeltje maar dat was eigenlijk binnen een halve pas weer opgelost, dus dat zorgde niet voor veel puntenafdruk. TC Athene bleef er waanzinnig goed aan trekken. En het is een echte koning, dat maakt al indruk wanneer hij rond de baan gaat dus dat is altijd mooi meegenomen’, lacht de amazone.

Met vertrouwen naar zaterdag
Zaterdagochtend zal Jeanine Nieuwenhuis om 10.43 uur aan de start verschijnen in de individuele proef. ‘Zo’n prestatie als vandaag geeft me veel vertrouwen. Ik ben ook heel blij met hoe goed de Athene in vorm is, dus ik hoop dat ik zelf rustig genoeg kan blijven om tot een goed resultaat te komen.’ Naast de eigen trainer Tim Coomans kijkt ook de bondscoach Tineke Bartels nauwlettend mee. ‘Op zo’n kampioenschap doen ze de begeleiding met zijn tweeën en het sluit heel mooi op elkaar aan. Zaterdag start ik heel kort achter Jasmien de Koeijer dus zal Tim haar begeleiden en Tineke mij. Met het hele team zetten we ons er voor in om dan weer tot zo’n goed resultaat te komen.’

Tekst: Jenneke Smit
Foto: Leanjo de Koster/Digishots

Reacties