Jean-René Luijmes: ‘Super om zo dicht bij A-kaderscore te komen!’

Jean-René Luijmes: ‘Super om zo dicht bij A-kaderscore te komen!’

0 748
Luijmes
Jean-rené Luijmes met Aswin (foto: DigiShots)

Tijdens de kadervormingswedstrijd in Nieuw en Sint Joosland van zondag regende het A-en B-kaderscores. Jean-René Luijmes reed met zijn Aswin een B-kaderscore van 71,81% bij elkaar: een A-kaderscore is niet meer veraf!

‘Superblij met de score’

‘Ik ben superblij met de score! Na de blessure van Aswin waren we nog niet zo lang weer aan het trainen. Onze vorige wedstrijd kwam wellicht iets te vroeg, daar kregen we 68%, maar daar maakte ik grotere fouten. Afgelopen weekend ging het beter, maar het moet nog foutlozer kunnen. Voor het appuyement naar rechts kregen we een negen en daar ben ik heel blij mee wat daar kan ik soms wel eens het ritme verliezen. Ook de piaffe en passage en de uitgestrekte stap gingen heel goed.’

‘Nog ruimte voor verbetering’

‘Ik verloor hier en daar wel wat punten. Bij de overgang van passage naar galop bijvoorbeeld. Dat is een moeilijke overgang en daar hadden we een miscommunicatie. Voor dat onderdeel kregen we een vijf. Ik had ook een missertje in de wissels om de pas, een jurylid gaf me voor dat onderdeel een 4,5 en dat is natuurlijk een dubbel tellend onderdeel. De bondscoach en Patrick van der Meer vertelden me ook dat de zigzagappuyementen iets te gehaast waren. Daar is dus nog ruimte voor verbetering.

‘Blessure Aswin goed genezen’

 

‘Aswin heeft een hele lichte ontsteking gehad in de halswervel, daar liep hij waarschijnlijk al best lang mee. Hij liet niet echt merken dat er iets aan de hand was, maar na de training leek hij soms ergens last van te hebben. Hij heeft al heel wat wedstrijden gelopen en we zijn heel zuinig op hem, dus we hebben hem gewoon eens helemaal laten onderzoeken. Toen bleek dus dat er tussen de zevende en de achtste halswervel een ontsteking zat. Ik heb vier weken lang licht stap-, draf- en galopwerk met hem gedaan en daarna mocht ik hem gewoon weer opbouwen. De controle was goed en hij kan er weer tegenaan!’

Zeven B-kaderscores

Hans Peter Minderhoud en KWPN-hengst Glock’s Dream Boy (v. Vivaldi) maakten zondag tijdens de kadervormingswedstrijd hun Grand Prix-debuut en wonnen meteen met een A-kaderscore: 74,82%. Er werden nog meer kaderscores behaald: Madeleine Witte-Vrees, Adelinde Cornelissen en Jeannette Haazen behaalden een Olympische kaderscore. En maar liefst zeven (!) combinaties reden een B-kaderscore bij elkaar: Lynne Maas behaalde zelfs twee keer een B-kaderscore: met Uranium W (v. Metall) en met Zamora (v. Krack C). Ook Jean-René Luijmes en Aswin (v. Sandreo), Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson), Tommie van Puijenbroek-Visser en VarioHippique’s Vingino (v. Polansky), Stephanie de Frel en Beach Boy (v. Sorento) en Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) reden een B-kaderscore bij elkaar. In de U25 waren er B-kaderscores voor Charlotte Fry, Maxime van der Vlist en Jeroen Hamelink.

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: DigiShots

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

Reacties