Jasmien de Koeyer: ‘Ik had het wow-gevoel!’

Jasmien de Koeyer: ‘Ik had het wow-gevoel!’

0 1160
Jasmien de Koeyer - Esperanza European Championships Dressage 2016 © DigiShots

Bondscoach Tineke Bartels zag haar Young Riders team vandaag naar een voorlopige tweede plaats rijden tijdens het EK in het Spaanse Oliva. Met haar nog maar zevenjarige Esperanza (v. Desperados) wist Jasmien de Koeyer een fraaie tweede plaats te bemachtigen. De score kwam uit op 71,579%. Het percentage van de andere Nederlandse combinatie vandaag betrof 70,737%. Dit was Lotte Meulendijks met wellicht het oudste paard van dit EK, de 20-jarige MDH Ohio (v. Indoctro).

Jasmien over haar Esperanza die ruim scharende zijgangen liet zien, vertelt: ‘Ik besef het nog niet helemaal, maar Esperanza liep echt goed. Ik had het ‘wow-gevoel’ toen ik aan het rijden was. Toch zaten er nog wel wat kleine dingetjes in. Zo beloonde ik haar na een goed gesprongen serie en daar ontspande ze zo van dat ze even in de draf viel. Ook al is ze nog maar zeven, ze doet gewoon haar ding. Ze luistert goed en is onwijs geconcentreerd. Ze heeft haar karakter 100% mee en dit geeft in de ring veel vertrouwen. We liggen nu op koers voor het zilver en ik vermoed ook dat het dat zal worden, maar we gaan natuurlijk voor goud!’ Zaterdag rijd ik mijn individuele proef. Ik moet zeggen die ligt mij beter dan de landenproef en daarin heb ik ook al hoger gescoord. Ik heb er in ieder geval zin in.’

Meulendijks naar nette vierde plek

Lotte Meulendijks behaalde met haar harmonieuze proef met als hoogtepunten de drafappuyementen, kleine pirouettes en bergop gesprongen series, een nette vierde plaats. Nederland moest vandaag alleen Duitsland voor zich dulden en Zweden staat op de derde plaats. De verschillen zijn slecht enkele punten. Morgen zullen Esmee Donkers en Febe van Zwambagt zich van hun beste kant laten zien, waarna duidelijk zal worden welke teams de EK medailles verdelen.

De starttijden van de overige twee Nederlandse combinaties morgen zijn:

8.16 uur Esmee Donkers met Zaffier (v. Painted Black)
10.45 uur Febe van Zwambagt met FS Las Vegas (v. Lord Loxley). (CdB)

Foto: Digishots

Klik hier voor alle uitslagen.

 

Reacties