Ivoli-E hoogste dagscore op Pavo Cup selectie Zuid-Holland

Ivoli-E hoogste dagscore op Pavo Cup selectie Zuid-Holland

0 164
Simone Both - Ivoli-E TC

Op de laatste Nederlandse voorselectie voor de halve finale van de Pavo Cup kon goed geoogst worden in Zuid-Holland. De merries wisten de meeste punten binnen te slepen en met 88 punten bleek Ivoli-E (v.Dream Boy) de beste van vandaag.

Uitschieter Ivoli-E

De Zuid-Hollandse CK-kampioene van 2016 wist onder het zadel van Simone Both opnieuw veel indruk te maken. Met negens voor stap, draf en aanleg kwam ze uit op een prachtig puntentotaal van 88. Daarmee was ze de beste van negen vierjarige talenten die een gooi deden naar een ticket voor de halve finale, waarvan er maar liefst acht geselecteerd werden. ‘Ivoli-E is een hele kwaliteitsvolle, sterk gebouwde merrie die met heel veel tact, techniek en regelmaat beweegt. Ook in de zijgangen blinkt ze uit met haar zuiverheid en afdruk. Bovendien laat deze Dream Boy-dochter zich al heel goed rijden,’ lichtte Gert van den Hoorn toe. De keurmerrie Ivoli-E (mv. Jazz) van Tim Coomans scoorde in maart dit jaar al 83,5 punten in de IBOP.

Goed tweede bij de vierjarigen, met 86 punten, bleek Ipradin S keur IBOP-dres (Don Tango B x Trento B) van fokker Stal van de Sande. Onder Kim Koolen maakte deze halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Guardian S (v. Bodyguard Moorland) veel indruk. ‘Deze jeugdige merrie beweegt met heel veel techniek en souplesse in draf. Behalve voor dit onderdeel hebben we haar ook voor harmonie een 9 kunnen geven, want ze toonde een zeer fijne instelling en lijkt een heel compleet dressuurpaard.’

Ex-aequo in Pavo Cup selectie

Bij de vijfjarigen kwamen twee paarden uit op 85 punten. De grootramige Bon Bravour-dochter Haley B (mv. Jazz) van fokker Jan van Boven is daar één van. Zij is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Don Tango B (v. Contango) en werd goed voorgesteld door Marlou de Ruyter. ‘Deze merrie valt op met veel lossigheid en hele fijne, natuurlijke bewegingsvorm. Ze beweegt met veel swung en blijft al mooi gesloten. Behalve een hele mooie draf kan ze ook goed stappen en galopperen, waarbij ze nog wel iets aan kracht mag winnen.’

Haley B deelde de eerste plaats met een volle broer van de KWPN-erkende Grand Prix hengst Blue Hors Don Olymbrio: Happy L (Jazz x Ferro) van Joop van Uytert, goed voorgesteld tijdens de laatste Pavo Cup selectie door zijn partner Renate van Vliet. ‘Dit paard heeft veel houding en balans in draf, en blijft ook in de zijgangen heel goed en zuiver bewegen. Hij draaft met veel techniek, galoppeert mooi de bergop en kan daarin goed schakelen. Opnieuw een heel goed te rijden, compleet dressuurpaard. Als we heel kritisch zijn mag hij nog iets losser worden in stap,’ aldus Van den Hoorn.

Bron: KWPN
Foto: DigiShots

Reacties