Rentree Glock’s Undercover op Indoor Brabant

Rentree Glock’s Undercover op Indoor Brabant

0 1322

Meer dan een half jaar verscheen hij niet in de ring: Glock’s Undercover N.O.P. Na een Grand Prix-proef die goed was voor ruim 82% op het EK in Aken – waarna Nederland sensationeel goud won – ging het in de Special mis met de sensibele topper van Edward Gal. Hij kreeg last van spanning en werd gediskwalificeerd vanwege bloed aan zijn mond. Gal hield de vijftienjarige Ferro-zoon daarna thuis om rustig weer vertrouwen op te bouwen richting de Olympische Spelen. Een start op Indoor Brabant past ook in de planning richting Rio. Niet in de wereldbekerwedstrijd, maar in de CDI4* rubrieken, die toch minder spannend geacht mogen worden.

In de laatste FEI-ranking zijn Edward Gal en zijn toppaard weggezakt uit de top tien, uiteraard te wijten aan het feit dat de combinatie sinds augustus vorig jaar niet meer op concours geweest is. In de wereldbekerwedstrijd rekent de ruiter op de KWPN-hengst Glock’s Voice (v. De Niro).

Het Glock-duo krijgt in de viersterren Grand Prix concurrentie van partner Hans Peter Minderhoud met de zestienjarige hengst Glock’s Romanov (v. Rohdiamant). Daarnaast kan het nodige verwacht worden van de nummer twee van het KNHS Indoorkampioenschap van afgelopen weekend, Madeleine Witte-Vrees met het jonge talent Cennin (v. Vivaldi), Diederik van Silfhout met Bonzanjo (v. Jazz) en de Zweedse Juliette Ramel met Buriel H.K. (v. Osmium).

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties