Indoor Brabant: Isabel Cool wint Lichte Tour

Indoor Brabant: Isabel Cool wint Lichte Tour

0 189
Isabel Cool Constand Indoor Brabant

Isabel Cool kwam, in het zadel van Constand (v. Vic), als eerste starter de baan in en wist gelijk de winnende score neer te zetten. Met de een score van 71,842% bleef ze de concurrentie maar net voor. Ilse van Cranenbroek werd tweede met Emerald S (v. Ampère) en was daarmee de beste Nederlander.

Isabel Cool

Vier combinaties reden naar een score van 71%, waarbij Cool aan het langste eind trok. De Belgische amazone scoorde louter zevens en achten. Vooral in het drafwerk wist de combinatie goed te scoren, de staponderdelen haalde de score daarentegen weer wat naar beneden.

Ilse van Cranenbroek

Van Cranenbroek reed de volle broer van de KWPN-hengst Fellini naar 71.684. Zij scoorde ook goed in de drafonderdelen, maar de keertwendingen en verzamelde stap drukte de score. Ook voor de tweede helft van de galoptour kon de jury meerdere achten kwijt.

Drie en vier

Op plek drie en vier eindigde ook twee Nederlanders. Diederik van Silfhout en Scenario 2 hebben als combinatie nog niet veel kilometers gemaakt en dit was het internationale debuut van hen. De lichtvoetige ruin werd in een mooi frame voorgesteld, heeft een mooi front en beweegt erg bergopwaarts, wat goed te zien is in het galopwerk. De wissels werden goed en ruim, de uitgestrekte galop zou nog iets gedurfder gereden mogen worden maar de ruin pakte daarin wel veel bodem. Van Silfhout werd gevolgd door Geert Jan Raateland, die Don Bravour zadelde voor deze wedstrijd. Hoewel de staponderdelen niet royaal gepunt werden door de juryleden, werden de keertwendingen correct en klein uitgevoerd en bleef de stap daartussen zuiver. Deze combinatie wist vooral te scoren in de draftour aan het begin van de proef.

 

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties