Indoor Brabant: Geluk na ongeluk voor Anne Meulendijks

Indoor Brabant: Geluk na ongeluk voor Anne Meulendijks

0 438
Anne Meulendijks MDH Avanti Indoor Brabnt

Tijdens de hengstenkeuring in Den Bosch werd Anne Meulendijks uitgebeld wegens bloed in de mond van MHD Avanti en niet veel later liep de amazone een hersenschudding op waardoor ze de Nederlandse kampioenschappen moest laten schieten. Na alle pech, won de combinatie vandaag de U25 op Indoor Brabant. Denise Nekeman en Boston STH, Nederlands kampioenen, eindigden tweede.

Anne Meulendijks

De combinatie liet een goede proef zien waarbij 19 onderdelen door miniaal één jury een acht werd beoordeeld, 72,395% was het eindresultaat. De eners leverde zelfs een negen op en de pirouette naar rechts een 8,5. Hoewel er geen enkele onvoldoende genoteerd werd, waren de piaffe en passage niet het sterkste onderdeel van de United-zoon.

Denise Nekeman

Denise Nekeman en Boston STH begonnen hun proef met een grote fout bij het halthouden en groeten. De lage beginscore wist de combinatie met onder andere drafverruimingen en passages weer omhoog te trekken. De piaffe-passage tour van de zwarte Johnson-zoon verbetert met iedere rit en de jury kon ruime voldoendes kwijt hiervoor. Uiteindelijk wist de combinatie op een score van 70,628% uit te komen.

Nieuwenhuis en Van der Vlist

Op het NK moest Jeanine Nieuwenhuis (brons) haar hoofd nog buigen voor Maxime van der Vlist (zilver). Vandaag nam Nieuwenhuis revenge en bleef zij met 0,163% voor op Van der Vlist, de amazones werden derde en vierde.

 

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties