Imperio ‘Master Hengst’ van het jaar *video*

Imperio ‘Master Hengst’ van het jaar *video*

0 122
dressuur algemeen ring
foto: Remco Veurink

De succesvolle Trakehner hengst Imperio is bekroond met de begeerde titel ‘Master Hengst’ van het jaar in Stuttgart. Hij mag zich scharen in het rijtje van illustere voorgangers Unee BB (Jessica von Bredow-Werndl), Colorit (Christian Ahlmann) en Embassy II (Hans-Dieter Dreher).

De uitverkiezing dankte de dertienjarige Connery-zoon bijvoorbeeld aan zijn indrukwekkende Grand Prix-optreden op het CHIO Aken dit jaar. Die wedstrijd leverde hem ook de reserveplek voor Rio op.  Al voordat hij in de Zware Tour werd uitgebracht door Schmidt was Imperio een veelbelovend paard. Op de hengstenkeuring in Neumünster in 2005 werd hij tot Reservekampioen gekroond. Samen met Anna-Sophie Fiebelkorn werd hij drie jaar later kampioen van de vijfjarige dressuurpaarden op het Bundeschampionat, waarna hij zilver omgehangen kreeg op het WK in Verden. Hubertus Schmidt zit sinds 2010 in het zadel van de hengst.

Hubertus Schmidt over Imperio: ‘Hij is een fantastisch paard. Wat ik vooral fijn aan hem vind is dat hij altijd heel ontspannen en rustig in de omgang is. Maar zodra je in het zadel gaat zitten en de teugels aanneemt, gaat hij in de arbeidsmodus en is hij er helemaal voor je.’

Bij de uitreiking van  de eretitel waren alle drie de eigenaren,  Dr. Eberhard Senckenberg, Madeleine Winter-Schulze en Hubertus Schmidt aanwezig, evenals de fokker van Imperio, Hartmut Keunecke. Voor de hengst zelf was er een grote bos wortelen!

Bron: St-Georg

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties