IBOP Velddriel: Ferguson-dochter uitschieter van de dag

IBOP Velddriel: Ferguson-dochter uitschieter van de dag

Ferguson bart veeze

29 dressuurpaarden kwamen gisteren in actie in de IBOP in Velddriel en van de 18 geslaagden scoorde de Ferguson-dochter Magic Lady-STRH met 82 punten het best.

Geslaagde IBOP in Velddriel

‘Het was in de breedte best een goede dag, maar Magic Lady-STRH was de enige uitschieter. Van de 18 geslaagde merries werden er vijf direct elite, en vier keur. In de aansluitende stamboekkeuring hebben we van de acht merries drie in het stamboek kunnen opnemen, drie ster kunnen verklaren en nog eens twee werden na afloop van de geslaagde IBOP keur,’ somt inspecteur Bart Bax op.

Ferguson-dochter Magic Lady-STRH

Er kwam een aantal interessant gefokte merries in de baan in Velddriel en één van hen was topscoorder Magic Lady-STRH (Ferguson x Jazz), fokker gefokt door Jan Streppel en Stephan Haarman en in eigendom van Stoeterij Turfhorst. De moeder van deze merrie is tevens de volle zus van niemand minder dan Olympiër Parzival.

‘Dit is een merrie met veel formaat, die met veel souplesse beweegt. De stap is ruim, met goede tact en een goed lichaamsgebruik. In draf valt haar ruimte, souplesse en goede achterbeengebruik op. Datzelfde beeld zien we ook in de galop. Tijdens de verrichting bouwde de merrie duidelijk positief op en zo kwamen we uit op een mooi puntentotaal van 82.’

Volle zus

Een mooi detail is dat haar één jaar oudere halfzus Lisieux-STRH (v. Bordeaux) ook succesvol werd voorgesteld gisteren. Deze is merrie die nog in eigendom van de eerder genoemde fokkers en kwam uit op 77 punten. Beide merries werden daarmee elite.

Bron: KWPN

Foto: Foto4U

Reacties