IBOP Berlicum: Linskymorijke met 84,5 punten beste merrie op eerste dag

IBOP Berlicum: Linskymorijke met 84,5 punten beste merrie op eerste dag

subtop dressuur (alt Linskymorijke)

De IBOP in het Brabantse Berlicum, welke over twee dagen verspreid is, kende op de eerste dag een uitschieter in de Linskymorijke. Deze merrie kwam uit op 84,5 punten.

84,5 punten voor Linskymorijke

Van de 26 deelnemende dressuurmerries zijn er 21 geslaagd voor de IBOP in Berlicum. Drie van hen kwamen uit op een score boven de 80 punten, aangevoerd door de vierjarige Negro-dochter Linskymorijke (mv. Krack C) van fokker Familie Schellekens.

Onder Marielle Spierings liep de volle zus van KWPN-hengst Jones met negens voor draf, galop, houding & balans en rijdbaar- & bewerkbaarheid naar een fraai puntentotaal van 84,5. ‘Deze Negro-dochter is een hele mooie merrie, die we aansluitend met 85 punten hebben kunnen opnemen in het stamboek en ster verklaren. Ze is bergop gebouw, staat goed in het rechthoeksmodel en heeft veel front. Ze draaft met heel veel souplesse, techniek en zelfhouding. Daarbij kan ze gemakkelijk verruimen en verkorten, waarbij ze telkens mooi op het achterbeen blijft. In galop heeft ze veel balans, blijft ze mooi bergopwaarts en kan ze ook al gemakkelijk schakelen. Op de stap liet ze nog iets punten liggen, daarin mocht ze iets meer tact en souplesse hebben, maar het is zonder meer een heel apart paard!’, vertelt inspecteur Toine Hoefs.

Boven de 80 punten

Met louter 8’en en 8,5’en kwam de driejarige Miss M (Governor x Krack C) van fokker E. Minkman en G.C. van der Koppel uit op een mooi totaal van 82 punten. ‘Deze merrie had eerder al hoge ogen gegooid op de merriekeuring in Gelderland, waar ze met tweemaal 85 punten het sterpredicaat verdiende. Ze heeft een hele goede, schrijdende stap waarin ze heel zuiver blijft. Draven doet ze met veel souplesse en zelfhouding, waarbij het achterbeen nog iets meer zou mogen ondertreden. In galop toont ze veel souplesse en ze laat zich al heel goed rijden voor een driejarige.’ Miss M werd hierdoor keur.

Datzelfde geldt ook voor de merrie Kiana V.O.D. (Davino V.O.D. x Jazz, fokker Ad van Os) van Sam Versteijnen uit Middelbeers, die een half puntje minder kreeg in de IBOP. Met een 9 voor de draf kwam zij uit op 81,5 punten. ‘Dit is een hele aansprekende, bergopwaarts gebouwde merrie. Ze stapt met zuivere viertact en voldoende ruimte, in draf maakt ze heel veel houding en is ze heel lichtvoetig. Ook haar beentechniek en schakelvermogen valt positief op. Ze laat zich heel goed bewerken en beweegt constant met veel houding.’

Bekijk hier de uitslagen van de eerste dag.

Bron: KWPN

Foto:

Reacties